Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra."— Transkript prezentace:

1 AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra

2 Základní principy Terorismus je bohužel součástí světa. ČR je povinna zajistit bezpečnost svých občanů. Je nutné pečlivě vyvažovat bezpečnost a svobodu jednotlivce. Opatření pro boj s terorismem jsou souborem vzájemně propojených kroků.

3 Téma je třeba řešit komplexně Národní akční plán boje proti terorismu. Strategické materiály Evropské unie. Nejedná se rozhodně pouze o záležitost MV, Policie ČR a zpravodajských služeb. Každý úřad plní své úkoly, zapojit by se měla i veřejnost. Opatření využitelná v boji proti terorismu napomohou i při potírání jiných forem závažné kriminality.

4 Nový zákon o Policii České republiky Nová oprávnění. Efektivní práce Policie ČR. Efektivní kontrola.

5 Předsedáme Evropské unii Téma boje proti terorismu je unijní prioritou. Boj proti zneužívání moderních technologií (zejména Internetu) teroristy. Seminář EU-USA na toto téma. Sdílení nejlepší praxe v oblasti rušení a vypínání elektronických komunikací. Téma prevence terorismu spojené s prostorem zemí Západního Balkánu.

6 Informování veřejnosti. Kampaň 112. Bezpečnostní výzkum. Další aktivity

7 Aktuální situace v České republice Situace je v zásadě klidná. Nemusí se ale jednat o trvalý stav. Případy teroristických aktivit (transit zájmových osob, „sondování“ prostředí). Varování zahraničních partnerů. Perspektiva vytváření uzavřených přistěhovaleckých komunit. Roli hraje i zapojení státu do současného světového protiteroristického úsilí.

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "AKTUÁLNÍ PRIORITY ČESKÉ REPUBLIKY V OBLASTI BOJE PROTI TERORISMU Ivan Langer ministr vnitra."

Podobné prezentace


Reklamy Google