Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP."— Transkript prezentace:

1 Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP

2 Cíle programu Euroguidance podpora spolupráce a síťování poradců a poradkyň na národní a evropské úrovni; sdílení a přenos zkušeností a příkladů dobré praxe taktéž na národní a evropské úrovni; podpora zvýšení kvality poradenských služeb v ČR; usnadnění přístupu k informacím o poradenských službách u nás i v zahraničí.

3 Aktivity Euroguidance pro podporu poradenství v roce 2007 studijní návštěvy českých poradců z úřadů práce v zahraničí (Finsko a 2 x Německo). mezinárodní semináře: - Cross-border (Rakousko) – vysokoškolské poradenství; - seminář Poradenství a imigrační služby (ČR). semináře na národní úrovni: - Seminář k vysokoškolskému poradenství.

4 Další aktivity realizované v roce 2007 sborníky příspěvků ze seminářů; překlad publikace o kariérovém poradenství vydané Mezinárodní organizací práce; spolupráce s ostatními evropskými centry Euroguidance a ostatními informačními sítěmi.

5 Plánované aktivity EG na rok 2008 pořádání národních a mezinárodních seminářů zaměřených na různá témata, např.: - kariérové poradenství; - psychologické poradenství; - a jiné… (k diskuzi zde)

6 Plánované aktivity EG na rok 2008 semináře zaměřené na různé cílové skupiny - - poradce a poradkyně: * z úřadů práce * na všech typech škol * z ostatních subjetů působících v poradenství (pedagogicko-psychologické poradny, nevládní organizace, soukromý sektor…)

7 Plánované aktivity EG na rok 2008 jedno- až dvoudenní školení – např. psychodiagnostické metody (např. Hoganova, Thomas…) a další náměty k diskuzi zde studijní výjezdy poradců a poradkyň z ČR do zahraničních poradenských institucí…

8 Plánované aktivity EG na rok 2008 český portál euroguidance.cz (??) zpravodaj Euroguidance - informace o připravovaných akcích u nás i v zahraničí - zajímavé články ze zahraničí; - příspěvky od českých poradců… databáze poradenských pracovišť v České republice

9 Děkujeme za pozornost Monika Mrňávková monika.mrnavkova@naep.cz Silvie Pýchová silvie.pychova@naep.cz http://www.naep.cz – Euroguidancewww.naep.cz http://www.euroduidance.net


Stáhnout ppt "Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP."

Podobné prezentace


Reklamy Google