Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt VEKTOR Jihlava, 31.10.2011. Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku 1996. na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt VEKTOR Jihlava, 31.10.2011. Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku 1996. na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do."— Transkript prezentace:

1 Projekt VEKTOR Jihlava, 31.10.2011

2 Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku 1996. na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do ČR v roce 1996 přineslo test obecných studijních předpokladů Pomáhá školám všech typů (MŠ, ZŠ, SŠ I VŠ) s – evaluačními aktivitami – s přijímacími zkouškami – požadavky reformy českého školství – se vzděláváním pedagogů Vyhledává a využívá příležitosti zkvalitnění a zefektivnění vzdělávání založené na využití moderních technologií pomáhá s přípravou na významné zkoušky a přináší projekty tzv. paralelního vzdělávání profesionálně zpracovaný, komplexní servis ve vysoké kvalitě

3 Proč? Jaké máme žáky na počátku studia? Dvoufázovost Celorepublikové srovnání Relativní posun O kolik se žáci zlepšili ve srovnání s ostatními? Jak s žáky pracujeme?

4 Historie Od roku 2005 726 SŠ, z kraje Vysočina 27 SŠ 4899 tříd, z kraje Vysočina 200 tříd 131 884 žáků, z kraje Vysočina 5562 žáků

5 Jak to vypadá? Základní sada obsahuje 5 testů + dotazník žáka (ČJ, AJ, NJ, MAT, OSP) Rozšířená sada obsahuje 11 testů + dotazník žáka (ZSV, dějepis, zeměpis, fyzika, chemie, biologie)

6 Kdy? Co nejdříve na začátku studia (pol. září-pol. října). Dostatečně dlouho před maturitou (cca říjen)

7 Způsoby testování? 1.Záznamové archy (tužka-papír) 2.Zadávání výsledků do Sciodatu 3.Online – nejlevnější varianta

8 Relativní posun Relativní posun je číslo vyjádřené v procentech, které udává míru zlepšení nebo zhoršení v daném testu, tj. podíl zlepšení (zhoršení) žáka vůči jeho maximálnímu možnému zlepšení (zhoršení), vyjádřený v procentech. Vždy se porovnávají percentily dosažené žákem v testech ze stejného předmětu v různých časových úsecích.

9 Relativní posun

10

11

12

13 Jaké výstupy školy získají? Souhrnná zpráva pro školu Souhrnný výsledkový list pro ředitele Analytická zpráva pro školu a třídy Analytická zpráva pro třídní učitele Analytická zpráva pro učitele předmětů Individualizovaná zpráva žáka Možnost uspořádat semináře k výsledkům

14 Administrativní zatížení? Kolik času to zabere? –Od 1 hodiny až po několik hodin – záleží na způsobu testování Musí mít všichni počítače? –nemusí Naruší to běh školy? –Mírně, záleží na rozsahu a způsobu testování Osobní údaje? –Chráněny hashováním

15 Dotazy? Ukázky zpráv a další informace jsou k dispozici v sále Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Projekt VEKTOR Jihlava, 31.10.2011. Scio v oblasti českého školství a vzdělávání od roku 1996. na státu nezávislá a státem nefinancovaná společnost do."

Podobné prezentace


Reklamy Google