Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3420 NázevPůdy a zemědělství ČR Téma hodinyZemědělství ČR PředmětVlastivěda.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3420 NázevPůdy a zemědělství ČR Téma hodinyZemědělství ČR PředmětVlastivěda."— Transkript prezentace:

1 ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3420 NázevPůdy a zemědělství ČR Téma hodinyZemědělství ČR PředmětVlastivěda Ročník/y/4.A AnotaceMateriál obsahuje přehled druhů půd, jejich výskyt a zemědělské využití. Očekávaný výstup Žák poznává druhy půd a významné zemědělské oblasti naší vlasti. Druh učebního materiálu Prezentace

2 Hnědozem Černozem Podzol

3 Černozem Nejúrodnější půda černé barvy. Obsahuje nejvíce humusu V ČR se vyskytuje v Polabské nížině, Horno – a Dolnomoravském úvalu a v Dyjskosvrateckém úvalu. V nížinách se pěstuje hlavně pšenice, ječmen, kukuřice, cukrová řepa, ovoce, zelenina a vinná réva.

4 Hnědozem Méně úrodná půda hnědé barvy. Vyskytuje se v nadmořské výšce nad 200 m.n.m. Tvoří většinu území v ČR. Ve vrchovinách se pěstuje například oves, len a brambory.

5 Podzol Nazýváme ji také půda šedé barvy. Je nejméně úrodná. Najdeme ji v horských oblastech. V hornatých oblastech jsou pastviny pro chov dobytka.

6 Zemědělská výroba se dělí na živočišnou a rostlinnou. Do živočišné výroby patří i chov prasat, drůbeže, kožešinových zvířat a včel. Chovají se také kapři a vodní drůbež. Zvláštní pozornost patří lesům, kde žije mnoho lovné zvěře.

7 www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, 379 01 Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3420 NázevPůdy a zemědělství ČR Téma hodinyZemědělství ČR PředmětVlastivěda."

Podobné prezentace


Reklamy Google