Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a."— Transkript prezentace:

1 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a podnikání Vzdělávací oblast: Obchodní korespondence – Obchodní písemnosti při porušení kupní smlouvy Název učebního materiálu: Pokus o smír - stylizace – ZŽ Jméno autora: Ing. Šárka Schuplerová Datum vytvoření: 15. 12. 2012 Reg.č. projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0627

2 Klíčová slova:Druhy písemností při porušení kupní smlouvy, pokus o smír, kupující, prodávající, stylizace v jednotlivých částech písemnosti. Obměny stylizace pokus o smír. Anotace: Vzdělávací materiál obsahuje základní pojmy a stylizaci pokus o smír. Materiál je připraven formou prezentace – zápis do sešitu. Metodické pokyny: Snímky prezentace najíždějí po kliknutí myši a žáci si přes projekci provedou zápis do sešitu.

3 Patří sem: * URGENCE * REKLAMACE * UPOMÍNKY * První upomínka * Druhá upomínka * Pokus o smír

4 Úvodní zdvořilostní fráze: Již dvakrát jsme Vás upomínali o zaplacení faktury č.... ze dne... na Kč..., která byla splatná... * Ani na druhou upomínku jste do dnešního dne nereagovali a na našem účtu stále není zaplacena faktura č.... ze dne... na Kč..., která byla splatná... * Naši druhou upomínku ze dne... jste nechali bez povšimnutí, a proto Vás naposledy upomínáme o zaplacení faktury č.... ze dne... na Kč..., která byla splatná...

5 Závěrečná zdvořilostní fráze: Jestliže nezaplatíte do... celkovou pohledávku, předáme celou záležitost svému právnímu zástupci k soudnímu vymáhání. * Pokud penalizační fakturu č.... nezaplatíte do... přistoupíme k soudnímu vymáhání dlužné částky. * Podle přiložené penalizační faktury č.... z..., ve které Vám účtujeme úrok z prodlení a upomínací výdaje, uhraďte pohledávky k naší firmě, jinak budeme nuceni přistoupit k soudnímu vymáhání.

6 * Fleischmannová, E., Jonáš, I., Kuldová, O.: Písemná a elektronická komunikace pro střední školy a veřejnost 2. Praha: Fortuna, 2005. 151 s. ISBN 80-7168-924-6 * Fleischmannová, E., Kuldová, O., Šedý, R.: Obchodní korespondence pro střední školy. Praha: Fortuna, 2000. 119 s. ISBN 80-7168-718-9 * Kuldová, O., Fleischmannová, E.: Metodická příručka k technice administrativy a obchodní korespondenci. Praha: Fortuna, 1998. 112 s. ISBN 80-7168-574-7 * Slavíčková, M., Valešová, I.: Obchodní dopisy nejen u státní zkoušky. Praha, NÚOV – STÚ 2008. 26 s. + CD ROM * Štiková, S.: Obchodní korespondence I. a II., Plzeň 2001 * Kolektiv autorů. Výklad k ČSN 01 6910. Praha, NÚOV – STÚ 2008 na CD ROM. * Kolektiv autorů. Pojmy z oblasti PEK. Praha, NÚOV – STÚ 2008 na CD ROM. * Gafronová, J., Bečka J.V.: Stylizace obchodních dopisů, SPN, 1993. ISBN 80-04- 26379-8 * Rozhledy - časopis pro písemnou a elektronickou komunikaci * www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a."

Podobné prezentace


Reklamy Google