Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vynálezy pro každodenní potřebu Autor : Diana Hlaváčková,8 ročník.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vynálezy pro každodenní potřebu Autor : Diana Hlaváčková,8 ročník."— Transkript prezentace:

1 Vynálezy pro každodenní potřebu Autor : Diana Hlaváčková,8 ročník

2 Zip(zdrhovadlo)-1896 Se zdrhovadlem přišel jako první Gideon Sundback. Na zdrhovadlo dostal americký patent dne 29.4.1913 Zip tvoří tři části –jezdec a 2 ozubené pásy. Každý pás je složen z řady speciálních zubu které do sebe zapadají. Plnicí pero (1809) Lewis Edson Waterman Ruční vysavač James Murray Spangler - vynalezl elektrický vertikální vysavač s vakem na prach.

3 Šicí stroj Barthelémy Thimmonier 1830 První Fungující Singer 1889 s el. Pohonem. Elias Howe 1845 2 prošívací steh. Puška(1861) Puška, někdy také ručnice, lidově flinta, je dlouhá palná zbraň patřící mezi ruční zbraně. Na rozdíl od krátkých palných zbraní - pistole a revolveru - je při střelbě většinou ovládána oběma rukama. Puška se skládá ze dvou základních součástí:  hlaveň - kovová trubka, která slouží k vystřelování projektilů na cíl.  pažba - část zbraně sloužící k držení pušky při střelbě, vyrobená z tepelně nevodivého materiálu (nejčastěji dřevo ). Ve staré češtině původně slovo puška označovalo jakoukoliv palnou zbraň, především různé druhy děl, význam se zúžil až mnohem později.

4 Kulomet (1884) Hiram Stevens Maxim Gramofon(1884) Gramofon je zařízení pro přehrávání gramofonových desek. Kinematograf(1895) Vynalezli bratři Lumierové Augustea Louis. Kinematograf je zaostalý výraz pro původní konstrukci prvních filmových promítaček.

5 Psací stroj Henry Mill vynalezl v roce 1714. Psací stroje které vynalezl nebyli dochovány. První Elektrická pračka Alva Fischer 1906. Žiletka(1895) King Camp Gillette Rádio(1896) Gugliemo Marchese Marconi

6  Wikipedia  Vynálezy quido


Stáhnout ppt "Vynálezy pro každodenní potřebu Autor : Diana Hlaváčková,8 ročník."

Podobné prezentace


Reklamy Google