Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných."— Transkript prezentace:

1 Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných zdí.

2 Stropy se podpírají při bourání nebo při zřizování otvorů v nosných zdech. Podpěrná konstrukce se skládá z prahu, tj. z trámu položeného naplocho na podlahu, ze sloupků a ližin. Upnutí sloupků k prahu se dosahuje dvojicí klínů. Podpěry jsou blízko uložených stropnic a jsou nad sebou od podzemí do nejvyššího podlaží. Tuhost konstrukce se dosahuje podélným a příčným zavětrováním. stropnice podélný práh klíny práh zavětrování stojka

3 Klenby a klenbové pásy se podpírají buď ramenáty, popř. skružemi z prken nebo z fošen na sloupcích. Zaskružení se skládá ze zeskobeného nebo vázaného lešení, z ramenátů (skruží) a plného nebo částečného lešení.

4 Podpírání příček. Nosné příčky se podpírají vodorovnými trámci oboustranně položenými na podepřené stropy ve vzdálenostech asi 1,2 m. Pod tyto příčky se podvléknou ocelové válcované nosníky.

5 práh polštářeklíny Á A 1000 až 1500 klíny práh vybouraná příčka ocelový nosník příčný práh polštář práh stropnice tesařská skoba podkladní fošna

6 1.otázka: Upnutí sloupků k se dosahuje dvojicí klínů? 2.otázka: Nosné příčky se podpírají vodorovnými trámci oboustranně položenými na podepřené stropy ve vzdálenostech asi 1,2 cm? 1.otázka: Upnutí sloupků k se dosahuje dvojicí klínů? 2.otázka: Nosné příčky se podpírají vodorovnými trámci oboustranně položenými na podepřené stropy ve vzdálenostech asi 1,2 cm? Použité zdroje: vlastní zdroje ANO NE


Stáhnout ppt "Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných."

Podobné prezentace


Reklamy Google