Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov Autor: Renáta Pasovská Název: VY_32_INOVACE_VYUŽITÍ AKTUÁLNÍHO DĚNÍ V PŘEDMĚTU_13. SV.MARTIN Téma: SV. MARTIN Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov Autor: Renáta Pasovská Název: VY_32_INOVACE_VYUŽITÍ AKTUÁLNÍHO DĚNÍ V PŘEDMĚTU_13. SV.MARTIN Téma: SV. MARTIN Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov Autor: Renáta Pasovská Název: VY_32_INOVACE_VYUŽITÍ AKTUÁLNÍHO DĚNÍ V PŘEDMĚTU_13. SV.MARTIN Téma: SV. MARTIN Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2349 Anotace: Využití v ČJ, VL a PŘ – učivo 4. ročníku ZŠ. Obrázky: www.office.microsoft.com OPVK 1.4 EU peníze školám

2

3 Sv. Martin – díl třetí aneb Co ještě o sv. Martinovi nevíme aneb Pranostiky na sv. Martina.

4 Dobrý den, děti! Protože jste p_lně studovaly vše o sv. Martinovi, m_slím, že přišel čas na odměnu za dobře odvedenou prací. Dnes naše pátrání zakončíme: pranostikami písničkami pohádkou omalovánkou sladkou odměnou

5 Znáš nějakou pranostiku o sv. Martinovi? V_š, co to vlastně pranostika je a jak vznikaly? Tvůj prostor:

6 Uměl bys vysvětlit tyto další pranostiky o sv. Martinovi? Na sv. Martina zima chod svůj začíná. Na sv. Martina b_vá dobrá peřina. Na Martina o ledu - o Vánocích na blátě. Na sv. Martina pláče husí rodina. Na sv. Martina kouřívá se z komína.

7 Písnička „Už Martin na bílém koni“ Už Martin na bílém koni, už zase přijíždí k nám, vesele podkůvky zvoní, jede k nám zas bílý pán.

8 A nyní už si nabídněte sladkou odměnu – martinský rohlíček a zaposlouchejte se do pohádky, která v_šla v časopise Sluníčko – listopad 2011. Dobrou chuť a dobrý poslech.

9 Váš domácí _kol je dnes také sp_še za odměnu. Sl_bená omalovánka. Těším se a přeji Vám hodně krásně zasněžených dní! Vaše paní u č itelka

10


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov Autor: Renáta Pasovská Název: VY_32_INOVACE_VYUŽITÍ AKTUÁLNÍHO DĚNÍ V PŘEDMĚTU_13. SV.MARTIN Téma: SV. MARTIN Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google