Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

…aneb sušenky v akci!. Co to vlastně je? Programování učí počítač vykonávat určitou činnost. Vytváření složitějších pokynů pomocí souhrnu základních pokynů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "…aneb sušenky v akci!. Co to vlastně je? Programování učí počítač vykonávat určitou činnost. Vytváření složitějších pokynů pomocí souhrnu základních pokynů."— Transkript prezentace:

1 …aneb sušenky v akci!

2 Co to vlastně je? Programování učí počítač vykonávat určitou činnost. Vytváření složitějších pokynů pomocí souhrnu základních pokynů. Příklad: základní pokyn – ustel si postel souhrn pokynů – ukliď si pokoj

3 Je hodně programovacích jazyků…  C  C++  C#  JavaScript  html  Python  Pascal...opravdu hodně https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_programming_languages https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_programming_languages

4 Pár pojmů do začátku Algoritmus - jednoznačný a konečný popis postupu, jak vyřešit danou úlohu. Programovací jazyk - množina symoblů a slov, které se použivají při komunikaci s počítačem k zápisu algoritmů. Script – je program nebo jeho fragment zapsaný v podobě kódu a uložený jako soubor. Je to souvislá série příkazů, naprogramovaný algoritmus vykonávající určitý úkol.

5 Nenechte se odradit Začíná se od jednoduchých věcí a pokračuje se ke složitějším. https://code.org/

6 Let's make a game https://www.touchdevelop.com/ Dnešní doba dává komukoli možnost vytvořit cokoli chce. Nezapomeňte, že víc hlav víc ví.

7 Touchdevelop

8 Co si zapamatovat Vždy musíte říci předmětu/objektu co má dělat. Definujte příkazy ze začátku. Nebojte se chybovat.

9 Děkuji za pozornost! Vojtěch Kalousek techpriestsgaming@gmail.com


Stáhnout ppt "…aneb sušenky v akci!. Co to vlastně je? Programování učí počítač vykonávat určitou činnost. Vytváření složitějších pokynů pomocí souhrnu základních pokynů."

Podobné prezentace


Reklamy Google