Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 NASTAVENÍ DIGITÁLNÍHO FOTOAPARÁTU 1. část DIGITÁLNÍHOtavenfotoaparátu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 NASTAVENÍ DIGITÁLNÍHO FOTOAPARÁTU 1. část DIGITÁLNÍHOtavenfotoaparátu."— Transkript prezentace:

1 Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 NASTAVENÍ DIGITÁLNÍHO FOTOAPARÁTU 1. část DIGITÁLNÍHOtavenfotoaparátu

2 Škola: Základní škola Mánesova Otrokovice p. o. Autor: Ivana Řezníčková Předmět: Výtvarná výchova 6. a 7. ročník Anotace: Materiál slouží k seznámení se základními funkcemi fotoaparátu, který budeme využívat při vytváření animovaných filmů a při výuce výtvarné výchovy. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Základní informace

3 Metodický pokyn Popis práce s materiálem  Materiál je určen pro práci s fotoaparátem a iPady Přílohy  Didaktická příprava - osobní adresář vyučujícího Očekávání a cíle  Dle didaktické přípravy

4 ZÁKLADNÍ NASTAVITELNÉ PARAMETRY : Mezi základní parametry, které lze ve fotoaparátu nastavit, patří: CITLIVOST SNÍMACÍHO ČIPU ( ISO) DÉLKA UZÁVĚRKY objektivu CLONA objektivu Na dalších slidech si vysvětlíme jednotlivé pojmy podrobněji.

5 CLONA ZÁKLADNÍ NASTAVITELNÉ PARAMETRY : Clona u fotoaparátu dělá přesně to, co říká její název, cloní. V podstatě jde o nastavitelnou mechanickou překážku, která umožňuje měnit množství světla, které dopadne při expozici (doba, po kterou se na CCD čip pouští světlo). To znamená, že pokud máme nastavenou ve fotoaparátu velkou clonu, na čip dopadne méně světla a fotografie bude tmavší, a naopak, jestliže nastavíme malou clonu, na čip dopadne více světla a fotografie bude světlejší. Druhý efekt, který clona vyvolává je mělkost (pro malou clonu) a hloubka (pro velkou clonu) ostrosti obrazu.

6 Mělkost ostrosti znamená, že pokud zaostříme na určitý předmět, tak jeho pozadí bude rozmazané a naopak hloubka ostrosti znamená, že pokud zaostříme na určitý předmět, tak i pozadí toho předmětu zůstane na fotografii ostré.

7 Na této fotce je vidět, že přestože jsou brýle a kapesníky jen kousek za skleničkou, díky nastavení nízké clony nejsou tyto předměty zabrány ostře. To zdůrazní skleničku – hlavní předmět kompozice.

8 Zdroje Archiv autora Školní fotoaparát


Stáhnout ppt "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 NASTAVENÍ DIGITÁLNÍHO FOTOAPARÁTU 1. část DIGITÁLNÍHOtavenfotoaparátu."

Podobné prezentace


Reklamy Google