Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012."— Transkript prezentace:

1 Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny Sportovní hry

2 Hry ve vodě

3 Jezdci  Hráči utvoří dvě skupiny.  Každá skupina se rozdělí na "koně" a "jezdce". Jezdci se posadí koním a záda. Na znamení se snaží jezdci jedné skupiny shodit do vody jezdce druhé skupiny. Jezdec, který spadne do vody, vypadá ze hry.  Hraje se ve vodě po pás.

4 Nejlepší hříbek  Děti si ve dvojicích vzájemně předvádějí zvládnutí „hříbečku“.  „Hříbeček“- dítě se nadechne, přejde do dřepu, rukama obejme kolena a vztlakem vody se nechá vynést k hladině.  Cíl: dovednosti spojené se splýváním.

5 Lov na kachny  Hráči se rozdělí do dvou skupin.  Hraje se ve vodě po prsa. Jedna skupina představuje kachny a druhá lovce.  Lovci si přehazují jeden či více míčků a snaží jimi zasáhnout kachny. Nejlépe je, když kachny stojí ve vodě uprostřed velkého kruhu lovců. Kachny mohou uniknout zásahu tím, že se potopí. Zasažená kachna je vyřazena ze hry.  Vítězí skupina, jež ve stanovené době uloví více kachen.  Pomůcky: míček

6 Kdo nejdál  Děti jsou v řadě u bazénu, bokem ke stěně  Na signál se nadechnou a odrazem nohama od stěny splývají co nejdále.  Změna poloh: na zádech, ruce ve vzpažení-poloha „prsa“, ruce podél těla…

7 Chobotnice  Začíná jeden hráč (chytač). Ten vytvoří se dvěma dalšími chycenými hráči hlavu chobotnice.  Každý další chycený hráč se rovnoměrně napojuje na tři chapadla „hlavy“.  V průběhu hry se chobotnice snaží vylovit celý bazén.

8 Ve vodě bez rukou  Na stanovený povel se plavci snaží udržet nad vodou šlapáním vody.  Ruce přitom mají viditelně nad hlavou.  Kdo vydrží nejdéle, vyhrává.

9 Boj o míč  Na vodní ploše plave míč. Voda po pás  Do vody vypustíme dvě družstva a soutěží se o to, které přinese míč dříve. O míč se smí rvát, ale nesmí se topit, škrábat, apod.  Obměna: Můžeme nechat plavat i více míčů.  Hru lze hrát též v řece, kde je proud a voda po pás.

10 Hledání předmětů.  Do čisté vody hoďte těžší, pod vodou dobře viditelný, předmět.  Úkolem hráče je předmět po vodou vyhledat, vynést nad hladinu a položit jej na určené místo.  Měří se čas nebo počet vylovených předmětů.  Vhodné jsou puky…

11 Upravené vodní pólo  V hloubce okolo jednoho metru vyměříme prostor hřiště, v němž budeme hrát, a rozdělíme jej na dvě stejné poloviny.  Hráči jsou od středu stejně vzdáleni. Rozhodčí po zapískání vhodí míč do středu a hráči se jej snaží co nejrychleji získat a dopravit do soupeřovy branky.  Soupeře nemůžeme potopit. Za surovou hru může být hráč vyloučen a na branku jeho družstva se střílí trestný hod ze tří metrů.  Vyhodí-li hráči míč na břeh, vedoucí znovu vhazuje a hra pokračuje.

12 Odrážená  Hráči se postaví ve vodě do kruhu a jeden či dva z nich se postaví doprostřed kruhu.  Úkolem hráče je zachytit míč, který ostatní hráči přehazují mezi sebou.  Když střední zachytí míč, vystřídá se s tím, jenž míč hodil.

13 Použité zdroje: vlastní, http://hra.webz.cz/voda.html


Stáhnout ppt "Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012."

Podobné prezentace


Reklamy Google