Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace."— Transkript prezentace:

1 Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace

2 Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3202 Označení klíčové aktivity VY_32_INOVACE_51_VU2_09 Předmět Věcné učení Téma Orientace v jízdních řádech Autor Mgr. Ondřej Pacina AnotaceSeznámení s jízdními řády a orientace v nich Očekávané výstupyUmět vyhledat spoj v jízdním řádu Jazykčeština Druh učebního materiáluPOWER POINT Cílová skupina/ročníkžák Speciální ZŠ/7. - 10. ročník Cíl prezentaceZískání nových informací a prohloubení znalostí žáků Časová dotace20 minut Vytvořeno (škola, dne)Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, p. o., 12.1.2013 Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace

3 Pojedeme vlakem nebo autobusem?

4 Orientace v jízdních řádech Jízdní řády popisují kdy a kam jede určitý spoj. Pokud chceme jet někam vlakem nebo autobusem, musíme si vyhledat vhodný spoj v jízdním řádu. Vhodný spoj můžeme vyhledat na internetu (jizdnirady.cz, idos.cz) nebo v papírových řádech vylepených na zastávkách. Můžeme se také zeptat na pokladně nebo pana řidiče.

5 Orientace v jízdních řádech V jízdních řádech jsou určité značky, které si podrobně vysvětlíme. Nejpoužívanější symboly v jízdních řádech: vůz s oddíly pro přepravu invalidů na vozíku jezdí v neděli a o svátcích jezdí v pondělí jezdí v pátek jezdí v úterý jezdí v sobotu jezdí ve středu jezdí v neděli jezdí ve čtvrtek jezdí v pracovní dny

6 Vyhledání spojení Pokud chceme jet například autobusem z České Kamenice do Děčína v pondělí v 8 hodin, zadáme tyto údaje na webu jizdnirady.cz Zadáme ODKUD, KAM, DATUM A ČAS ODJEZDU. Odkud Česká Kamenice Kam Děčín,,aut.nádr.Datum: 14.1.2013 Pondělí Čas: 08:00Po zadání těchto údajů zjistíme, žeodjezd z České Kamenice je v 8:10 a příjezd do Děčína je v 8:39 hodin.

7 Vyhledání spojení Pokud chceme jet například vlakem z České Kamenice do Děčína v pondělí v 11 hodin, zadáme tyto údaje na webu jizdnirady.cz Zadáme ODKUD, KAM, DATUM A ČAS ODJEZDU.Odkud Česká Kamenice Kam Děčín,,vlak.nádr.Datum: 14.1.2013 Pondělí Čas: 11:00Po zadání těchto údajů zjistíme, žeodjezd z České Kamenice je v 11:10 a příjezd do Děčína je v 11:44 hodin.

8 Microsoft - http://office.microsoft.comhttp://office.microsoft.com http://jizdni-rady.kob.cz/vysvetlivky.php http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/ „Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání v všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.“ Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace


Stáhnout ppt "Zpracoval: Mgr. Ondřej Pacina Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google