Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,"— Transkript prezentace:

1 Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením, cíli, možnostmi a podmínkami pobytu dítěte. Vytvořeno a přizpůsobeno pro Microsoft Power Point 2013. Pro nejmenší děti doporučujeme využít dotykové monitory (tablety). © ZDVOP při DC s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií – TN Informační materiál pro děti

2 Někdy se věci zamotají zvláštním způsobem. Někdy se dokonce může stát, že nebudeš moct nebo chtít zůstat po nějakou dobu doma. Zaklepej na domečky a zjisti, proč některé děti zatím bydlí u nás.

3 Tohle je domeček, ve kterém právě v takovou dobu můžeš zůstat. Můžeš přijít kdykoli, můžeš přijít i sám. Pohlaď sluníčko nebo měsíc.

4 Všichni se budeme snažit, aby se ti u nás líbilo. Budeme rádi, když ti u nás bude dobře, ale pochopíme, když budeš třeba smutný nebo rozzlobený. Vždy tu budeme, abychom ti pomohli. Pohlaď děti a zjisti, jak se zrovna cítí.

5 Budeš mít u nás svou postýlku, svou skříňku i své hračky. Starat se o tebe a několik dalších dětí budou tety. Zaklepej na kočárek nebo na postýlku.

6 Pokud přijdeš se sestrou nebo bratrem, budete spolu. Bude se o vás starat stejná teta, budete mít postýlky ve stejné ložnici. Teta volá děti domů, pomůžeš jí je všechny dovést dovnitř? DĚTI! HALÓ!

7 Budeš mít svá práva i povinnosti. „Když ťukneš na hračky, pomůžeš je dětem uklidit do koše.“

8 „školka“ Můžeš se zúčastnit různých aktivit přímo u nás nebo můžeš chodit dál do své školky a na své kroužky. „Zaklepej na „školku“ u nás i na tu mimo.“ MŠ

9 Rodiče a babička s dědou tě mohou navštěvovat. Ostatní tě mohou navštívit po domluvě s rodiči. „Pohlaď zelenou nebo oranžovou, aby za nimi přišla návštěva.“

10 Kromě tet, které se o tebe budou starat, budeš potkávat i další tety nebo strejdy, kteří ti budou pomáhat s různými věcmi, budou si s tebou povídat a hrát si. „Najdeš, kde se schovává zelená a oranžová?“

11 Všichni se budeme snažit, aby ses mohl vrátit co nejdříve domů. Někdy se ale mohou věci zkomplikovat a společně se rozhodneme, že ti zatím najdeme rodinu, ve které bys mohl být, než se všechno vyřeší. Pohlaď zelenou nebo oranžovou.


Stáhnout ppt "Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru s komplexní péčí a podpůrnou rodinnou terapií „U nás v domečku“ Seznámení se zařízením,"

Podobné prezentace


Reklamy Google