Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1."— Transkript prezentace:

1 ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1

2 2 PROJEKT: Prohlubování klíčových kompetencí pedagogů, jiných odborníků a rodičů jako podpora úspěšného vzdělávání dětí se syndromem ADHD Cíl projektu: poskytnout vhodnější podmínky pro vzdělávání a vývoj dětí se syndromem ADHD. Cílová skupina: děti se syndromem ADHD, pedagogičtí pracovníci, poradenští pracovníci, asistenti, další odbor. pracovníci a rodiče dětí.

3 3 Naplnění projektu: Podpořeno: 105 pedagogů a dalších odborníků 17 účastníků kurzu: Specifika práce s dětmi s ADHD 47 účastníků kurzu: Vzdělávání pro pedagogy ZŠ, MŠ 14 účastníků Kurzu pro asistenty 27 účastníků Kurzu o vedení skupinové práce (chápání projevů dětí ADHD v různých vývojových obdobích, kompetence k vhodnému výchovnému a vzdělávacímu přístupu, porozumění příčinám a potřebám dětí s ADHD, volba reakce či intervenčního přístupu vhodného pro dané chování dítěte, možnost ověření v praxi)

4 4 Podpořeno: 54 rodičů - odborné psychologické poradenství rodinám dětí se speciálními vzdělávacími potřebami (konkrétní pomoc v podobě odpovědi na otázky: výchova dítěte i fungování dítěte ve školním prostředí) Podpořeno: 17 dětí prostřednictvím asistence v ZŠ a MŠ (nepřímá podpora: vzdělávání a metodického vedení asistentů) Konference pro pedagogické pracovníky: 126 osob (osvěta o problematice ADHD, představeny základní principy práce s chováním dětí s ADHD v rodinném i školním kontextu) Komplexní pohled dětského neurologa na dítě s ADHD Negativismus, agresivita a vzdor u dítěte s ADHD Syndrom ADHD a klinické a behaviorální obrazy jemu podobné Práce asistenta na škole: pohled asistenta a pohled školního psychologa Pohyb, výživa a hra - jak důležité jsou pro optimální rozvoj nervového systému

5 5 Výstupy projektu:

6 6 Ukázky z portfolia Aktivity vhodné pro práci s dětmi s ADHD: předškolní věk trénink jemné motoriky

7 7 vláček s aktivitami ve školce emotikony k vyjádření emocí

8 8 školní věk doplňovačka místo diktátu násobilka přehledně pomocí barev

9 9 motivační pomůcky relaxační aktivity

10 Ing. Eva Doleželová Centrum pro rodinu a sociální péči info@crsp.cz, tel.: +420 / 542 217 464 http://www.neklidne-deti.cz/ 10 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1."

Podobné prezentace


Reklamy Google