Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Konopiště se představuje… … historie dlouhá více než 700 let.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Konopiště se představuje… … historie dlouhá více než 700 let."— Transkript prezentace:

1 Konopiště se představuje… … historie dlouhá více než 700 let.

2 Hrad Konopiště Původně gotický hrad byl založen na konci 13. století pány z Benešova podle vzoru francouzských kastelů.

3 Konopiště v baroku Během své dlouhé existence prošel několika přestavbami – renesanční za Hodějovských i barokní za Vrtbů.

4 Stav před přestavbou Od Lobkoviců ho koupil Konopiště v roce 1887 arcivévoda František Ferdinand d´Este, budoucí následník trůnu.

5 Zámek po přestavbě Arcivévoda nechal zanedbaný zámek přestavět a zároveň upravil široké okolí zámku.

6 Kronprinc Do zámeckých interiérů citlivě zasáhli vynikající řemeslníci a prostory byly poté vybaveny cenným nábytkem, koberci a uměleckými díly.

7 Zbrojnice Zámecká zbrojnice nemá v Čechách obdoby; patří k největším a nejvzácnějším v Evropě.

8 Knihovna Arcivévoda František Ferdinand d´Este byl vzdělaný a moderní člověk a do zámeckých interiérů nechal zavést výdobytky tehdejšího technického pokroku – elektriku, ústřední topení, výtah.

9 Kaple Nová výmalba, rozšíření prostoru a vzácné práce italských mistrů změnily kapli v nádherné duchovní místo, kde se dnes slouží mše, konají svatební obřady a turisté ji mohou vidět v rámci II. okruhu.

10 Harém Unikátní expozicí je útulný harém s kouzelnou orientální atmosférou.

11 Velká věž Schodiště ve velké věži reprezentuje majestátní ukázku interiérových úprav.

12 Arcivévoda s dcerou. Soukromé apartmá rodiny je umístěno ve třech křídlech zámku, obrovské množství osobních předmětů, rodinných fotografií a dětských hraček tvoří působivou expozici, kterou ocení každý návštěvník.

13 Pohled z velké věže Zámek je obklopen dokonalým krajinářským celkem – park v anglickém stylu, zámecký rybník a Růžová zahrada souzní v přirozené kompozici, kterou napříč protínají stezky a cestičky s odpočívadly a výhledy do okolí.

14 Růžová zahrada Růžová zahrada a skleníky s tropickými a subtropickými rostlinami jsou nedílnou součástí Konopiště.

15 Sochařská výzdoba… …v parku a Růžové zahradě pochází většinou z arcivévodových italských sbírek.

16 Medvěd Jiří… …je lákadlem především pro děti.

17 Medvěd Jiří V příkopu na východní straně má své teritorium.

18 Pávi V parku potkáte pávy, volně se procházející mezi návštěvníky.

19 Rodina arcivévody V letošním roce si připomínáme 100 let do atentátu v Sarajevu, při kterém byli oba manželé František Ferdinand a Žofie zastřelen i. Tři sirotci zůstaly dočasně na Konopišti a péči o ně převzal hrabě Thun.

20 Sarajevský atentát Při této příležitosti se na zámku konají vzpomínkové akce, např. výstava „SPOJENI V ŽIVOTĚ I SMRTI“ nebo zádušní mše za účasti kardinála Dominika Duky v den atentátu 28.6.

21 Konopiště Zámek je otevřen od dubna do konce října každý den kromě pondělí. V listopadu pouze o víkendech nebo přes týden pro objednané skupiny.

22 www.zamek-konopiste.cz Na našich webových stránkách průběžně aktualizujeme všechny informace pro návštěvníky a akce, které se během roku pořádají.

23 Těšíme se na Vaši návštěvu Správa SZ Konopiště


Stáhnout ppt "Konopiště se představuje… … historie dlouhá více než 700 let."

Podobné prezentace


Reklamy Google