Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ."— Transkript prezentace:

1 NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ

2 Kdo to je?  Norbert LICHÝ je jeden z nejvýznamnějších Českých herců dnešní doby.  Narodil se v roce 1964 v Ostravě, Od roku 1981 působí v ostravském divadle Petra Bezruče.  Je držitelem Ceny Thálie v oboru činohry. Působil i v národním divadle.

3 Herecká kariéra Poprvé se prosadil v roce 1986 v loutkovém divadle. Poté v roce 1987 se stal členem Divadla Petra Bezruče kde hrál v několika desítkách hrách stovky představení. V roce 2009 získal prestižní cenu Thálie za činohru. Je také hercem dokumentárních snímků Ostravského studia České Televize. Ztvárňuje mnohé malé role ve většině českých filmech.

4 Osobní život  Norbert Lichý se narodil herci Sašovi Lichému. Vyrůstal v Ostravě a věnoval se dramatice od malička.  Jako mladistvý se pokoušel napsat knihu o herectví. Angažoval se od své dospělosti a mezi herci byl označován jako „Letící myslivec“ Na společenských akcích nevystupuje a distancuje se od zbytku českých umělců. Norbert Lichý je svobodný a bezdětný.

5 VZTAH K OSTRAVĚ  Sám sebe označuje jako normálního občana le jeho vztah k Ostravě je veřejností znám. Je možné ho potkat běžně na ulici. Norbert Lichý pravidelně působí v Ostravském divadle Petra Bezruče již neuvěřitelných 20 let a je tak třetí nejdéle působící herec v divadle. Pravidelně se účastní ostravských akcí a vystoupil i na autogramiádě na FF Karlovy Vary, kde poskytoval podepsané foto svým fanouškům.

6 Ukázka Norberta Lichého

7 Současná působiště Norberta Lichého  Norbert Lichý v současné době působí v divadle Petra Bezruče v Ostravě.  Několikrát hrál v národním divadle v premiérových hrách dramat.

8 Zdroje  www.zshrabova.cz www.zshrabova.cz  www.et.wikipedia.org – Eesti Wikipedia, Norbert Lichy www.et.wikipedia.org  http://www.bezruci.cz/herec/71/norbert-lichy/ http://www.bezruci.cz/herec/71/norbert-lichy/


Stáhnout ppt "NORBERT LICHÝ MATĚJ GREGOR TOMÁŠ KONVIČNÝ MICHAL ODSTČILÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLA HRABOVÁ."

Podobné prezentace


Reklamy Google