Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory."— Transkript prezentace:

1

2 VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory na disku),ale některe jsou neškodné popřípadě pouze obtěžující. - Př. Viru : Trojské koně, Worms (Červi), Logick bomb atd.

3 ČERV  Rozdíl mezi červy a virem spočívá v tom, že červ je schopen se šířit sám, bez závislosti na přenosu hostitele (nejčastěji jako příloha v e-mailu)  Jeho cílem je : Nezprovoznění počítače, nebo jeho součástí, odstraňování souborů uložených v počítači, prohledávání počítače za účelem získání osobních dat, nestandardní chování systému

4 ANTIVIROVÝ PROGRAM  je počítačový software, který slouží k identifikaci, odstraňování a eliminaci počítačových virů  Trend Micro - Antivirus Americko - viry, malware, trojany, červy a nebezpečné odkazy v internetu  Microsoft Security Essentials  Avira antivirus  Kaspersky Antivirus  AVG

5 HOAX  Slovem Hoax označujeme poplašnou zprávu, která uživatele varuje před nějakým virem, prosí o pomoc, informuje o nebezpečí, snaží se ho pobavit apod.  Tipické hoaxy - Falešný poplach  - Zabavné (řetezcový email)  - Prosby (hoax většinou působí na city a prosí příjemce o darování krve)

6 PHISHING  Je podvodná technika používaná na Internetu k získávání citlivých údajů (hesla, čísla kreditních karet apod.) v elektronické komunikaci.  Tímto slovem se označují podvodné e-maily, které na první pohled vypadají jako informace z významné instituce (nejčastěji banky).

7 SPYWARE  Spyware je program, který využívá internetové stránky k odesílání dat z počítače bez vědomí jeho uživatele.  Existují ale i spyware odesílající hesla a čísla kreditních karet.  Druhy : Adware - obtěžují při práci na počítači reklamou  Hijacker - mění domovskou stránku  Dialers - přesměrovává telefonní linku na drahé telefonní tarify  Key Loggers - sleduje každý pohyb na klávesnici  Remote Administration - umožní vzdálenému uživateli ovládat PC


Stáhnout ppt "VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory."

Podobné prezentace


Reklamy Google