Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kdo jsme Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kdo jsme Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol."— Transkript prezentace:

1 Kdo jsme Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol Ústeckého kraje“Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol Ústeckého kraje“ Projekt získal dotaci z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož poskytovatelem je Ústecký kraj a řídícím orgánem je Ministerstvo školství, mládežeProjekt získal dotaci z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož poskytovatelem je Ústecký kraj a řídícím orgánem je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. a tělovýchovy. Za sídlo projektu, byly vybrány historicky cenné prostory v ulici Velká Dominikánská č.p. 102/23, kde se nejméně do roku 1520 nacházela židovská škola. V tomto objektu bude projekt řízen po celé 3 roky jeho realizace.

2 Start projektu Dne 1.8.2008 byl podpisem smlouvy o poskytnutí dotace oficiálně zahájen start projektu „Multikulturní svět škol Ústeckého kraje“ jehož žadatelem je prestižní vzdělávací instituce Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích. Dne 17.9.2008 byla zrealizována první porada realizačního týmu projektu a zástupců partnerů projektu.... Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 Partneři projektu Policie ČR obvodní oddělení v LitoměřicíchPolicie ČR obvodní oddělení v Litoměřicích –zastoupená : Rudolf Friedrich Židovská obec TepliceŽidovská obec Teplice –zastoupená: Látal Oldřich 5. ZŠ Most5. ZŠ Most –zastoupená: Mgr. Oldřiška Ráczová Střední zdravotní škola a Obchodní akademie Rumburk Střední zdravotní škola a Obchodní akademie Rumburk - zastoupená: PaedDr., Bc. Milan Jirsák

4 Vzdělávání pedagogických i nepedagogických pracovníků v rámci multikulturní výchovy jako prostředku prevence xenofobie a rasismu.Vzdělávání pedagogických i nepedagogických pracovníků v rámci multikulturní výchovy jako prostředku prevence xenofobie a rasismu. Vytvoření uceleného vzdělávacího programu v rámci multikulturní výchovy, jako prostředku prevence xenofobieVytvoření uceleného vzdělávacího programu v rámci multikulturní výchovy, jako prostředku prevence xenofobie a rasismu a následném ověření tohoto programu v odborných seminářích v 5 regionech Ústeckého kraje. Co je cílem projektu Vzdělávací program bude předložen k akreditaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. Vzdělávací program bude předložen k akreditaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy.

5 Realizace projektu Semináře na témata Multikulturní svět škol Ústeckého kraje proběhnou v těchto městech: Litoměřice, Most, Děčín,Teplice a Chomutov.Semináře na témata Multikulturní svět škol Ústeckého kraje proběhnou v těchto městech: Litoměřice, Most, Děčín,Teplice a Chomutov. Předpokládáme, že do projektu bude zapojeno přibližně 150 pedagogických a nepedagogických pracovníků.Předpokládáme, že do projektu bude zapojeno přibližně 150 pedagogických a nepedagogických pracovníků.

6 Realizace seminářů V každém okrese proběhne 5 seminářů, které obsáhnou tematické celky:V každém okrese proběhne 5 seminářů, které obsáhnou tematické celky: »Romská problematika »Náboženství »Národy bývalého Sovětského svazu »Asiaté »Národy Afrického kontinentu Seminářů se zúčastní i zástupci daných menšin, kteří přiblíží svou kulturu a prostředí, z kterého pochází.Seminářů se zúčastní i zástupci daných menšin, kteří přiblíží svou kulturu a prostředí, z kterého pochází.

7 Realizace seminářů Díky našim seminářům, které budou probíhat formou přátelského setkání, získají účastníci seminářů přehled o dané tématice a to bez skládání jakékoliv zkoušky.Díky našim seminářům, které budou probíhat formou přátelského setkání, získají účastníci seminářů přehled o dané tématice a to bez skládání jakékoliv zkoušky. Veškeré náklady (cestovné, školení, občerstvení a propagační materiály) jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.Veškeré náklady (cestovné, školení, občerstvení a propagační materiály) jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

8 Dotazníky Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, který nám pomohl určit vhodné termíny pro konání seminářů. Zde uvádíme výsledek 1. dotazníku a termíny konání seminářů, které pedagogové preferují. Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, který nám pomohl určit vhodné termíny pro konání seminářů. Zde uvádíme výsledek 1. dotazníku a termíny konání seminářů, které pedagogové preferují. Viz graf: Viz graf:

9 Předběžné termíny Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, na základě kterého jsme vytvořili harmonogram seminářů pro střediska Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a most. Snažili jsme se nejvíce vyhovět požadavkům. Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, na základě kterého jsme vytvořili harmonogram seminářů pro střediska Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a most. Snažili jsme se nejvíce vyhovět požadavkům.

10 Nyní probíhá tvorba vzdělávacího programu, která by měla být dokončena koncem listopadu 2009, poté bude předán vzdělávací program k prostudování lektorům, kteří pro pedagogické pracovníky připraví semináře od ledna 2010. Vzdělávací program 5. 6. 2009 proběhlo výběrové řízení na společnost, která se ujme tvorby vzdělávacího programu a školících materiálů. Vítězem se stala vzdělávací společnost Pedagogické centrum Ústí nad Labem, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, o. p. s.

11 Semináře a prostory Pro konání seminářů ve střediscích Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a Most, byla vybrána tato atraktivní místa: Pro konání seminářů ve střediscích Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a Most, byla vybrána tato atraktivní místa: Konferenční centrum Velká Dominikánská, Litoměřice

12 Semináře - prostory Městské divadlo, Chomutov Hotel Prince de Ligne, Teplice

13 Semináře - prostory Hrad Hněvín, Most Městské divadlo, Děčín

14 Kontakty Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. Se sídlem / místo podnikání: Palackého 730/1, Litoměřice 412 01 Se sídlem / místo podnikání: Palackého 730/1, Litoměřice 412 01 Zastoupená: Mgr. Miroslav Pokorný Zastoupená: Mgr. Miroslav Pokorný Zapsaná u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl O, vložka 42 Zapsaná u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl O, vložka 42 IČ:25400681 IČ:25400681 Bankovní spojení: 43-2662700267/0100 KB, pobočka Litoměřice Bankovní spojení: 43-2662700267/0100 KB, pobočka Litoměřice JménoFunkceE-mailTelefon Mgr. Pokorný MiroslavVedoucí projektupokorny.m@multikultura-skola.eu602 435 329 Bc. Tomanová LenkaZástupce vedoucího projektu tomanova.l@multikultura-skola.eu777 742 294 Mgr. Pokorná JarmilaOdborný projektový manažerpokorna.d@multikultura-skola.eu724 530 388 Helisová PetraProjektový manažerp.helisova@multikultura-skola.eu724 530 360 Sádlová IlonaProjektový manažer i.sadlova@multikultura-skola.eu 724 530 420 Homolková DagmarAdministrativní pracovníkhomolkova.d@multikultura-skola.eu724 530 549 Marková JanaAdministrativní pracovníkmultikultura@multikultura-skola.eu724 530 255 Pokorná KláraAdministrativní pracovníkpokorna.k@multikultura-skola.eu724 530 334 Infomace multikultura@multikultura-skola.eu-

15 Další informace naleznete na našich webových stránkách – www.multikultura-skolo.eu


Stáhnout ppt "Kdo jsme Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol."

Podobné prezentace


Reklamy Google