Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální."— Transkript prezentace:

1

2

3 ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální vzdělávací potřeby: Klíčová slova: Internet, WIFI, hotspot Druh pracovního materiálu: SMART Notebook Materiál je v souladu s RVP ZV a ŠVP

4 Co je Wifi? Wifi je technologie pro bezdrátový přenos dat. Původně byla určena pro realizaci bezdrátové lokální sítě. Dnes se používá zejména pro mobilní internet.

5 Jak funguje WiFi? Wifi pracuje na stejné frekvenci jako mikrovlná trouba. Nabízí vysokou přenosovou rychlost. Ve standartu 54 Mb/s. Dosah: Vestavěná anténa: stovky metrů Přídavná anténa: až kilometry

6 Co je hotspot? Hotspot je přístupový bod nabízející připojení do internetu skrz WiFi. Připojit se dá pomocí PC, notebooku, PDA nebo pomocí mobilního telefonu

7 Proč WiFi? Jednoduché zasíťování objektů, kde nelze kabelovou síť položit. Například historické budovy. Snadné sdílení internetu. Finanční nenáročnost. Vysoká rychlost. obr. č.1

8 WIFI Obr.č.2

9 WIFI PŘIPOJENÍ Bezdrátové připojení stolních počítačů, přenosných laptopů, lehkých netbooků, ale také tiskáren či mobilních telefonů je v současné době mnohem žádanější než v minulosti. Přenos dat bez omezujícího kabelu již není ničím neobvyklým. Osvobozuje uživatele, který si chce počítač přenést z pracovního stolu do pohodlného křesla nebo do postele, umožňuje připojení k internetu i bez vrtání do zdí a rozvádění kabelových spojů.

10 CHCI MÍT WIFI POSTUP Jestli jste zapojili pomocí kabelu počítače tak, aby prostřednictvím routeru nebo kabelového modemu odesílaly a přijímaly data, je nastavení vnitřní sítě v pořádku a je možné přejít k WiFi bezdrátovému připojení. Nejdříve volíme název SSID (Service Set Identifier), což je identifikátor bezdrátové sítě, který pravidelně rozesílá své jméno. Podle něj poznáte svoji síť a budete se k ní moci připojit. Ve stejné záložce nastavení většinou najdete i volbu kanálu (1–11), na němž budete bezdrátově přijímat a odesílat data.

11 CHCI MÍT WIFI POSTUP Název SSID by jste měli volit tak, aby nebylo možné přímo zjistit majitele (nepište si do názvu jméno a bydliště) a kanál by měl být volný z obou stran (například vyberete 6, pokud víte, že 4 a 8 okolo jsou obsazené), abyste zabránili rušení. Po těchto krocích je bezdrátová síť nastavena, ale není zabezpečená ani spuštěná. Přejděte na záložku s označením Wireless Security nebo významově podobnou, kde najdete volbu zadání přístupového hesla k připojení. Vyplňte heslo a někam si je zapište.

12 CHCI MÍT WIFI POSTUP Použijte kombinace velkých a malých písmen a číslic, velmi se nedoporučuje ponechat standardní nastavení, postupná čísla 1234 nebo slovo admin. Při volbě hesla ještě musíte rozhodnout mezi šifrováním. Nejslabším řešením je WEP, silnějším WPA nebo WPA2. Nezapomeňte zaškrtnout volbu Enable security. Po nastavení hesla najděte záložku s možností spuštění funkcí WiFi. Nemusí být okamžitě dostupná, většinou je v nastavení pokročilých funkcí (Advanced Settings).

13 Před spuštěním bezdrátové sítě je třeba zadat i rychlost připojení 11, 54 nebo 600 Mbit/s (802.11 b, g nebo n u nových zařízení). Poté zaškrtněte volbu Enable Wireless a uložte nastavení. Po uložení můžete být vyzváni k restartování routeru, aby bylo možné uložit změny a spustit funkci WiFi. Pokud takovou výzvu nedostanete, restartujte router přes webové rozhraní nebo ručně sami.

14 Zdroje: Smart Notebook. Galerie


Stáhnout ppt "ANOTACE: Tento materiál slouží k tomu, aby žáci porozuměli, co je WIFI a poznali způsob zapojení. Očekávaný výstup:Využívá služby INTERNETU Speciální."

Podobné prezentace


Reklamy Google