Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických."— Transkript prezentace:

1 Centrum energeticky efektivních budov

2  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických nebo jinak logicky pragmatických důvodů, se v poslední době zvýšily investice do nových technologií a využívání těchto obnovitelných zdrojů energie.

3 Mohou to být zdroje např. fotovoltaická elektrárna, rekuperace tepla, energie větru a jiné, které jsou spojené se skladováním. Baterie se bude používat přímo pro potřeby budovy, případné využití v okolí budovy, veřejné osvětlení, nabíjecí stanice pro elektromobilitu, a jiné..

4  Tyto technologie jsou v současné době již ve stadiu konkrétních aplikací, existující řídící systémy jsou schopny řídit několik energetických médií. Neexistence vhodného řídícího systému vedla partnery projektu k realizaci vlastního výzkumu a vývoje v tomto směru.

5 Instalované obnovitelné zdroje energií: Stávající fotovoltaická elektrárna o výkonu 87 kW Nová fotovoltaická elektrárna na fasádě o výkonu 35 kW a nová hybridní fotovoltaická elektrárna na střeše Kongresového centra o výkonu 45 kW Připravuje se soustava 13 ks větrníků o výkonu 13 x 5 kW = 65 kW Rekuperace včetně akumulační podzemní nádrže 470 m³ Geotermální vrty 6+1 = 7 ks ( 1ks studna)

6 Baterie různých parametrů jedna o kapacitě 800 kWh a dvou menších o kapacitě 130 kWh Oba systémy baterie a větrníky jsou samostatně řízeny svými software systémy Budova je řízena „Building Management“ systémem Připraveny jsou čidla na měření všech energií a hromadění dat a jejich ukládání

7

8 Jedním z velkých úkolů centra a celého projektu je tento proces sledování a ukládání dat včetně vyhodnocování, což je základem pro budoucí výzkum v tomto odvětví. Data budou přístupna i pro ostatní výzkum probíhající v CLB centru. Centrum je vybaveno též tradičními zdroji, jako plynová kogenerační samostatná jednotka, která může vyrobit 20 kW elektrické energie a 40 kW tepla pro budovu.

9 Geotermální vrty a hybridní fotovoltaická elektrárna jsou zdroje pro ohřev nebo chlazení budovy. Tento systém je ovšem propojen do tepelného systému budovy. Pro moderní regulaci je tedy nutné se věnovat intenzivnímu výzkumu kooperace všech zabudovaných systémů a jejich vhodné součinnosti.

10 Děkuji za pozornost RG Group, a. s. Budějovická 255 397 01 PÍSEK


Stáhnout ppt "Centrum energeticky efektivních budov.  Díky nejnovějším trendům ohledně snižování energetické spotřeby budov, ať již z legislativních důvodů, ekonomických."

Podobné prezentace


Reklamy Google