Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE."— Transkript prezentace:

1 DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

2

3 Historie školy Historie a vznik naší školy sahá až ke konci druhé světové války, kde vidíme první zmínky o zvláštní škole v Duchcově. První zápis ve školní kronice informuje o jednání komise ONV v Duchcově z 21.6.1946 o dětech vyžadujících zvláštní péči. První třída byla otevřena 1.9.1946 v dívčí obecné škole a prvním učitelem se stal Karel Saidl. První vlastní budovu dostala škola v roce 1951, v současné budově jsme od roku 1966. Od roku 1960 je zřízen při škole dětský domov. Charakteristika školy Škola je určena přednostně pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Jedná se o žáky se zdravotním postižením. Jsme základní a střední škola. Žáci jsou vzděláváni podle vzdělávacích programů základní školy praktické, základní školy speciální a praktické školy dvouleté.

4 Třídní učitelka: Mgr. Iveta Mutlová Studenti : Tomáš Holub Lukáš Špringl Zdeněk Hosták David Kuki 1. PrŠ

5 Dovolte, abych se Vám představil. Jmenuji se Tomáš Holub. Bydlím u rodičů a chodím na střední školu do Duchcova. Moje koníčky jsou hudba a zpěv. Rád chodím s holkama ven a bavím se. Moje máma se jmenuje Ilona Holubová, chodí do práce, dělá v brambůrkárně v Teplicích. Můj táta se jmenuje Josef Holub a také pracuje v brambůrkárně v Teplicích. Mám dva sourozence bratra a sestru. Můj bratr se jmenuje Josef a má už svojí rodinu, manželku a jedno dítě, má svůj dům bydlí v Teplicích. Moje sestra, se jmenuje Simona má svůj dům, manžela a 5 dětí.

6 Jmenuju se Zdeněk Hosták. Moje rodiče se jmenují Petra Hostáková a Petr Hosták pracují na úřadě u technických služeb. Chodím na brigády se strejdou do lesa. S kamarády chodím ven. Moje babička dělá domácí práci, dělá doma padáky, šije je. Moje sestra chodí do školy do deváté třídy a za chvilku vychází, bude kuchařka a číšník v Teplicích. Mám rád sport, nejraději mám fotbal a hokej nebo volejbal.

7 Jmenuji se David Kuki, žiji v Dětském domově. Můj táta pracuje ve sklárně a máma v technických službách. Mám rád sport a hezký počasí. Jinak bych se chtěl vyučit na zahradníka nebo na kuchaře v Ústí nad Labem v Trmicích a tam odtud sehnat nějakou práci a taky nějaký bydlení, chtěl bych si udělat řidičský průkaz, abych mohl jezdit do práce. Rád poslouchám hudbu, svůj volný čas trávím ve společnosti svých kamarádů.

8 PrŠ - příprava na povolání Výživa a příprava pokrmů Žáci v rámci Pracovního vyučování se učí připravovat pokrmy podle správných technologických postupů a prostírat stůl, také následný úklid kuchyňky a jídelny.

9 Zden ě k cedí t ě stoviny Tomáš utírá nádobí

10 Zden ě k loupe cibuli DAVID strouhá sýr

11 Lukáš prostírá st ů l Detail pokrmu

12 Finální ochutnávka

13 ICT dílny V průběhu školního roku využíváme počítače k vyhledávání informací na internetu, které slouží nejen k výuce a vzdělávání, ale také pro zábavu. PrŠ – příprava na povolání

14

15 Interaktivní tabule Velice nás baví práce na Interaktivní tabuli, která podporuje naši kreativitu a nabízí další možnosti zajímavé výuky. PrŠ – příprava na povolání

16

17

18 Pěstitelské práce V jarních a podzimních měsících pracujeme také na školním pozemku a ve sklenících, kde si prohlubujeme své znalosti o pěstování ovoce a zeleniny, o jejich využití při přípravě pokrmů. PrŠ – příprava na povolání

19 Prohlubujeme také své znalosti o přesazování pokojových rostlin, které pěstujeme v naší škole.

20 Teď na jaře se věnujeme přípravě sazeniček pro školní pozemek.

21 Ještě nás na jaře čeká příprava záhonů a skleníků, kde pěstujeme zeleninu.

22 Dílny V rámci Pracovního vyučování se také zabýváme opravami a drobnou údržbou v kovodílně a dřevodílně, kde se učíme manuální zručnosti, ale i trpělivosti. PrŠ – příprava na povolání

23

24


Stáhnout ppt "DĚTSKÝ DOMOV, ZÁKLADNÍ ŠKOLA, STŘEDNÍ ŠKOLA, DUCHCOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE."

Podobné prezentace


Reklamy Google