Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Etika vědecké práce Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Etika vědecké práce Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ."— Transkript prezentace:

1 Etika vědecké práce Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ.

2 Etika vědecké práce Plagiátorství – definice: „Plagiát jest částečné zcizení duševního výplodu, který znám jest jako výsledek prvotnější práce duševní nějaké osoby druhé. I možno plagiovati vynález, plod umělecký, slovesný, výzkum vědecký a pod.“ (Ottův slovník naučný)

3 Etika vědecké práce Plagiátorství – počátky již ve starém Římě – plagiarius odsouzen „ad plagas“ (bičování) – angl. plague, fr. plaie

4 Etika vědecké práce Plagiátorství – definice: „Plagiát je nepřípustné, nedovolené napodobení uměleckého nebo vědeckého díla bez udání vzoru nebo doslovné přejímání částí cizího díla bez udání autora; dílo takto vzniklé, pozbývající charakter samostatné práce." (L. KLIMEŠ: Slovník cizích slov. Praha: SPN, 2002)

5 Etika vědecké práce -MU v Brně (theses@fi.muni.cz): Odhalování plagiátů v závěrečných pracích studentů, jehož cílem je významně omezit opisování Národní registr VŠKP a systém na odhalování plagiátů (centralizovaný rozvojový projekt MŠMT C1/2008)

6 Etika vědecké práce 1.Akademie múzických umění v Praze 2.Česká zemědělská univerzita v Praze 3.Janáčkova akademie múzických umění v Brně 4.Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích 5.Masarykova univerzita 6.Ostravská univerzita v Ostravě 7.Slezská univerzita v Opavě 8.Univerzita Hradec Králové 9.Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 10.Univerzita Palackého v Olomouci 11.Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně 12.Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava 13.Vysoká škola ekonomická v Praze 14.Vysoká škola polytechnická Jihlava 15.Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích 16.Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze 17.Západočeská univerzita v Plzni

7 Etika vědecké práce W. Drozenová: Etika vědy v České republice: od historických kořenů k současné bioetice. Filosofia, 2010.


Stáhnout ppt "Etika vědecké práce Prezentace vytvořena s podporou grantu FRVŠ."

Podobné prezentace


Reklamy Google