Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

HRA NA ZAMĚSTNAVATELE Člověk a svět práce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "HRA NA ZAMĚSTNAVATELE Člověk a svět práce"— Transkript prezentace:

1 HRA NA ZAMĚSTNAVATELE Člověk a svět práce
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

2 KDO TO JE A CO DĚLÁ? Úkolem _________ je pečovat o pořádek a zajišťovat vše potřebného v _________ pokojích, případně v dalších prostorách pro _________ hosty. Co je náplní její práce? Pracovními činnostmi jsou - provádění úklidu pokojů, chodeb a dalších prostor ručně nebo za pomoci mechanických úklidových strojů - provádění úklidu a dezinfekce WC - výměna ložního prádla v pokojích - dodávání mýdel, šamponů, koupelových pěn, kulturních programů, plánů města, různých "pozorností podniku" a dalších předmětů, potravin či nápojů, které jsou součástí služeb příslušného _______ - další případné služby, které ______ svým hostům nabízí. V jakém pracuje prostředí? Povolání je vykonáváno v prostorách _______, popř. dalších _________ zařízeních (campingy, ubytovny apod.), je třeba počítat s nečistotami při uklízení. S čím pracuje? Pracovními prostředky jsou např. vysavače, mechanická košťata, prachovky, vozíky, čistící prostředky. Jaká by měla být a co by měla znát? Předpokladem pro úspěšný výkon povolání je spolehlivost, smysl pro čistotu a pořádek. Co se vzdělání týká, stačí základní škola. Nevhodné pro občany s těžkými vadami pohybového ústrojí (horních a dolních končetin a páteře), postižením drobných kloubů na rukou, těžkou vadou srdce, ekzémy rukou, alergií na prach a chemikálie - čisticí a úklidové prostředky. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

3 Inzerát v Hospodářských novinách ze dne 9. 4. 2006:
Hotel Slunce hledá zájemce o místo pokojské. Požadujeme smysl pro čistotu, spolehlivost a samostatnost. Praxe v oboru vítána. Nevhodné pro občany s těžšími vadami pohybového ústrojí. Své životopisy zasílejte paní Koníčkové (Hotel Slunce, Hálkova 13, Brno. Tel ). Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

4 Průvodní dopis č. 1: Hotel Slunce K rukám pí. Koníčkové Hálkova Brno Vážená paní Koníčková, reaguji na Váš inzerát z Hospodářských novin ze dne Zaujala mě Vaše nabídka na místo pokojské v hotelu Slunce. Splňuji všechny kladené požadavky a navíc bydlím v blízkosti hotelu. Poslední čtyři roky jsem pracovala jako uklízečka v základní škole. S prací jsem byla spokojená, ale nyní jsem ji z důvodu organizačních změn byla nucena opustit. Vím, že hotel Slunce je velice úspěšné a kvalitní zařízení. Velmi ráda bych v něm našla uplatnění. Jsem připravena dostavit se k osobnímu pohovoru a zodpovědět všechny Vaše otázky. S pozdravem Klára Konvalinková Tel Přílohy: životopis Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

5 Životopis č. 1: Jméno a příjmení: Klára KONVALINKOVÁ Datum narození: Adresa: Prokopova 25, Brno Telefon: Rodinný stav: svobodná, bezdětná Zdravotní stav: výborný Reference: S. Vondrová, vedoucí úklidu, ZŠ Jiráskova 5, Brno. Tel. č Nejvyšší dosažené vzdělání: základní Dosavadní odborná praxe: 2002 – 2006 Základní škola, Jiráskova 5, Brno - uklízečka 2000 – 2002 Hlavní pošta, Brno - poštovní doručovatelka Jazykové znalosti: angličtina - základy Další speciální znalosti: řidičský průkaz sk. B Co mohu nabídnout: Jsem velmi důsledná, pořádkumilovná a vytrvalá. Velice dobře vycházím s lidmi. V Brně dne Klára Konvalinková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

6 Průvodní dopis č. 2: Dobrý den, posílám vám životopys na ten inzerát, v kterým hledáte pokojskou. Mám velké zkušenosti z jinejch hotelů. Nashle! Matoušková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

7 Životopis č. 2: ŽIVOTOPIS Jméno a příjmení: Marie Matoušková
Adresa: Letenská 1666, Brno Telefon: Datum narození: Rodiče: Petr Králíček – v důchodu, Jarmila Králíčková – v důchodu Rodinný stav: vdaná, manžel Jan Matoušek (45 let) - zedník Děti: Jan – 21 let, Maruška-18 let Vzdělání: vyuč. kuchařka Pracovala jsem jako: 1991 – uklízečka v nemocnici, 1993 – pomocné práce v umejvárně, 1997 – prodavačka v textilu, 1998 – prodavačka v supermarketu, 2001 – kuchařka, 2002 – pekařka v pekárně Jsem slušná, nekouřím, bavímě pracovat, jsem velice spolehlivá, jak požadujete, jen občas zaspím, ale to většinou nejni moje vyna, Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

8 Průvodní dopis č. 3: Vážená paní Koníčková, odpovídám na Váš inzerát vytištěný v Hospodářských novinách dne Vaše nabídka mě zaujala, a proto jsem se rozhodla Vám zaslat životopis. Myslím, že splňuji veškeré vaše požadavky. Těším se na osobní pohovor s Vámi. S pozdravem Ludmila Svobodová Tel. č Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

9 Životopis č. 3: Jméno a příjmení: Ludmila Svobodová Datum narození: Adresa: Kamenická 26, Brno Telefon: Rodinný stav: rozvedená Počet nezaopatřených dětí a jejich věk: 2 děti (4 a 7 let) Zdravotní stav: alergie na chemikálie Nejvyšší dosažené vzdělání: 1992 Praktická škola, Brno Dosavadní odborná praxe: 1997 – 1993 Hostinec Goliáš, Slavkov u Brna - servírka Co mohu nabídnout: Jsem pracovitá, poctivá a ráda se učím nové věci. Snadno vycházím s lidmi. V Brně dne 11. dubna 2006 Ludmila Svobodová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vrbová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .


Stáhnout ppt "HRA NA ZAMĚSTNAVATELE Člověk a svět práce"

Podobné prezentace


Reklamy Google