Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Počítačové hry.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Počítačové hry."— Transkript prezentace:

1 Počítačové hry

2 Počítítačové hry Stejně staré jako počítače
V r.1860 navrhl CH.Babbage stroj na hraní piškvorek (!!!NEDOKONČIL!!!-ZASE) =myšlenka arkády 100 let před objevením Počítačové hry jsou téměř stejně staré jako počítače samy! V roce 1860 navrhl Carles Babbage (ale pozor, nedokončil) stroj na hraní piškvorek. Chtěl jich umístit šest do jedné místnosti a vybírat od dětí vstupné-což je další příklad toho, že nebyl úplně šílený. Aniž by to tušil, přišel s myšlenkou arkády 100 let před tím, než se ve skutečnosti objevila…

3 Časová osa počítačových her
,,Pong“ Střílečka (Space Invaders) 1983- hry vyšly z módy 1972 V Americkém městě Seattle se objevuje první pong. Vyrobila ho firma Atari. Byla to elektronická verze tenisu, kde se dva hráči snažili pomocí pálek (malá čárka na obrazovce ovládaná joystickem) trefit do míčku (malá bílá tečka) a odpálit ho přes síť (čára rozdělující obrazovku v půli). I když byl Pong jen černobílou hrou trvající maximálně tři minuty, stal se obrovským hitem. 1978 Se na pultech objevila první střílečka s názvem Space Invaders a stala se nejoblíbenější hrou v klubech a hospodách. Lidé zjistili, že střílení pavoukům podobných vetřelců je tak návykové, že tuto hru chtěl zakázat samotný parlament. 1983 se domácí počítače začaly používat pro důležitější věci a hry vyšly z módy! Trh s hrami vydělával do té doby 3 miliardy dolarů ročně a najednou se během dvanácti měsíců úplně zhroutil.

4 1986- Nintendo Entertainment System (Mario)
1985- Game-boy (Tetris) 1986- Nintendo Entertainment System (Mario) 1989- PC hry na CD 1991- Sega (Sonic) Vše ožilo až v r s s Japonskou firmou Nintendo, která představila kapesní hru Game-boy. Jako první se na ní objevila hra nazvaná Tetris a prodalo se jí 40 milionů! Pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat a v roce 1986 se objevil Nintendo Entertainment Systém. Jednalo se o první opravdovou herní konzoli a poprvé v ní účinkoval človíček. Jmenoval se Mario. Byla to elegantní filmová hvězda? Ne. Mario byl obtloustlý italský instalatér. V roce 1989 se PC hry začaly objevovat na CD-romech. Mohla v nich být lepší a komplikovanější grafika a zvukové efekty. Jediným problémem byla závratná cena CD mechaniky! 1991 Další velká japonská firma, Sega, představila konzoli s podivuhodným hlavním hrdinou. Jmenoval se Sonic, měl modrou barvu, skákal, kutálel se, a byl to… ježek.

5 2000,2001,2002… Nejprodávanější příslušenství je…BATERIE!
1994- Sony-PlayStation 1997- Nintendo-N64 1998- Cena Atari her-500 liber 2000,2001,2002… Nejprodávanější příslušenství je…BATERIE! 1994 Třetí japonská společnost , Sony, uvedla na trh konzoli PlayStation. Velká trojka– Nintendo, Sony a Sega- od tohoto roku zcela ovládla trh s konzolemi. 1997 Nintendo představilo svou konzoli N64. Byla to nejrychlejší hrací konzole na světě. O rok později fanatici počítačových her, kteří nemohou přenést přes srdce úpadek Atari her z roku 1980, je dnes kupují za 500 liber. Původní cena? 5 liber. Proroctví! Nejlépe prodávaným příslušenstvím k počítačovým hrám je baterie! Ročně se jich prodá okolo 4 miliard z čehož 40% jen během Vánoc.

6 ???Budoucnost??? Věřím tomu, že my, (ne náhodou nejinteligentnější tvorové světa) v sobě skrýváme ještě spoustu nápadů, jak vylepšit naše počítačové miláčky. Kdo ví? Třeba tento nápaditý anonym právě založil novou generaci počítačů…

7 Děkuji Vám za ,,pozornost“
Váš věrný počítačový maniak Simoleon alias Simona Mlezivová Zdroj: kniha Popletené počítače


Stáhnout ppt "Počítačové hry."

Podobné prezentace


Reklamy Google