Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK246.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK246."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK246 Název školy: Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Beroun Jméno autora: Ing. Lenka Jindráková Třída/ročník: 4. ročník Datum vytvoření: 27. listopadu 2013

2 Obchodní korespondence
Vzdělávací oblast: Obchodní korespondence Tematická oblast: Rozbor nabídky Předmět: Písemná a elektronická komunikace Výstižný popis způsobu využití, metodické pokyny: Názorný výklad rozboru obchodního dopisu nabídky. Žáci si upevní svoje znalosti a zkušenosti z výkladu o nabídce. Žáci používají při výkladu předtisky v PC a tím upevňují i praktické dovednosti. Klíčová slova: Nabídka, ukázky jiného vyjadřování, texty správné i chybné. Druh učebního materiálu: Materiál je určen pro dataprojektor, popř. interaktivní tabuli

3 ROZBOR NABÍDKY PODLE ČSN

4 PÍSEMNOST PŘI UZAVÍRÁNÍ KUPNÍCH SMLUV
NABÍDKA PÍSEMNOST PŘI UZAVÍRÁNÍ KUPNÍCH SMLUV

5 OBSAH ROZBORU NABÍDKY Koncepce Ukázky jiného vyjadřování
Údaje k tvorbě nabídky Tvorba nabídky Kontrolní otázky Použité zdroje

6 KONCEPCE ROZBORU NABÍDKY
Adresa adresáta Odvolací údaje Oslovení Text Pozdrav Podpis Příloha

7 Ukázky písemného vyjadřování NABÍDKY VYŽÁDANÉ
Rádi vyhovujeme Vaší poptávce. Děkujeme za Vaši poptávku. Sdělujeme Vám, že Vás můžeme zásobovat… Ujišťujeme Vás, že Vaši objednávku vyřídíme co nejdříve. V příloze Vám zasíláme seznam…….

8 UKÁZKY JINÉHO VYJADŘOVÁNÍ
Z internetu jsme se dozvěděli, že …… Na výstavě ve Vašem stánku jsme zjistili, že … Sdělte nám, jestli nás můžete opět zásobovat.

9 Ukázky písemného vyjadřování NABÍDKY NEVYŽÁDANÉ
V důsledku změny výrobního programu se nám naskytla možnost odprodat ……. Jako svého dlouholetého obchodního partnera si vás dovolujeme upozornit …. Dovolujeme si Vám nabídnout …… Jsme přesvědčeni, že Vás bude zajímat náš nový výrobek ….. Nabízíme Vám …….

10 Ukázky písemného vyjadřování ÚPRAVY NABÍDKY
Souhlasíme s cenou, ale barva je pro nás …. Cena je příliš vysoká, tak Vás žádáme….. Věříme, že při větším počtu nám cenu snížíte. Požadujeme snížení ceny o 10 % ….. Věříme, že nám vyhovíte…..

11 ÚDAJE K TVORBĚ NABÍDKY Napište nabídku firmě LandeTrade, a. s., ředitelce Ing. Karle Mráčkové, Stříbrná 21, PRAHA 1. Vyřizuje pí Malá, tel. 274  , fax 274  , dne 13. října 2013. Odpovídáte na dopis, který přišel pod zn. 694/2012-Mo, ze dne září 2013. Nabízíte igelitové tašky v barvách: bílá, žlutá, modrá, červená, hnědá, černá a stříbrná. Mohou si vybrat buď tašky se ztuženým průhmatem a se složeným dnem, nebo bez ztuženého průhmatu. Zboží dodáváme o rozměrech 15 cm × 20 cm, 20 cm × 30 cm a 45 cm × 50 cm.

12 Tašky můžeme opatřit potiskem podle Vašeho návrhu maximálně třemi barvami – bílou, černou a stříbrnou. Zboží dodáváme do 4 až 6 týdnů od přijetí objednávky a zasíláme ho zásilkovou službou nebo prostřednictvím České pošty. Cenu igelitových tašek máme závislou na rozměru a barevném provedení, pohybuje se v rozmezí od 2,-- do 5,-- Kč bez DPH za 1 kus. Minimální hodnota objednaného zboží musí činit 3.000,-- Kč bez DPH. Ceník přikládáte. Dopis podepsal obchodní ředitel Mgr. Petr Kornout.

13 ADRESA ODESÍLATELE ADRESU DO ZÁHLAVÍ NEPÍŠEME
PODNIK JI MÁ ULOŽENOU V PŘEDTISKU

14 ADRESA ADRESÁTA LandeTrade, a. s. Ing. Karla Mráčková ředitelka Stříbrná PRAHA 106

15 ODVOLACÍ ÚDAJE VÁŠ DOPIS ZN.: 694/2012-Mo ZE DNE: NAŠE ZN.: 583/2012-Ko VYŘIZUJE: Malá TEL.: FAX: DATUM:

16 VĚC, OSLOVENÍ, ÚVOD Nabídka igelitových tašek s potiskem
Vážená paní ředitelko, těší nás Váš zájem o naše služby.

17 1. ODSTAVEC NABÍDKY Nabízíme Vám igelitové tašky v barvách: bílá, žlutá, modrá, červená, hnědá, černá a stříbrná. Můžete si vybrat buď tašky se ztuženým průhmatem a se složeným dnem, nebo bez ztuženého průhmatu. Zboží dodáváme o rozměrech 15 cm × 20 cm, 20 cm × 30 cm a 45 cm × 50 cm.

18 2. ODSTAVEC NABÍDKY Tašky můžeme opatřit potiskem podle Vašeho návrhu maximálně třemi barvami – bílou, černou a stříbrnou. Zboží dodáváme do 4 až 6 týdnů od přijetí objednávky a zasíláme ho zásilkovou službou nebo prostřednictvím České pošty.

19 3. ODSTAVEC NABÍDKY Cena igelitových tašek je závislá na rozměru a barevném provedení, pohybuje se v rozmezí od 2,-- do 5,-- Kč bez DPH za 1 kus. Minimální hodnota objednaného Vašeho zboží musí činit ,-- Kč bez DPH. Ceník přikládáme. Očekáváme Vaši objednávku a těšíme se na spolupráci s Vámi.

20 ZÁVĚR DOPISU S pozdravem Mgr. Petr Kornout obchodní ředitel Příloha

21 KONTROLNÍ OTÁZKY Kdo je adresátem nabídky? Kdo dopis vyřizuje?
Jaké druhy tašek firma vyrábí? Jakým druhem je společnost LandeTrade? Kdo je to jednatel společnosti? Které údaje potřebujete vědět o igelitové tašce? Proč uvádějí ceny bez DPH? Jakými barvami může firma zhotovit potisk?

22 KONTROLNÍ OTÁZKY Jakým způsobem bude dodávat igelitové tašky?
Za kolik Kč si musí firma nejméně objednat tašek? Podle které věty poznáte, že se jedná o nabídku vyžádanou? Na čem je závislá cena igelitové tašky? Najděte v textu zdvořilostní frázi. Jaký titul má obchodní ředitel?

23 Použité zdroje Materiál je dílem autorky učebních osnov odpovídajících ŠVP vyučovaných podle učebnic a časopisů: Obchodní korespondence – Uzavírání a plnění kupních smluv, Ing. Stanislava Štiková, Korespondent Plzeň, 2007 Obchodní korespondence, Ing. Rajmund Šedý, Ing. Olga Kuldová, Ing. Emilie Fleischmanová, Fortuna Praha, 2005 Rozhledy, časopis STÚ, Praha 2009/ Citováno dne 27. listopadu 2013


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0996 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK246."

Podobné prezentace


Reklamy Google