Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inovativní forma výuky Exkurze – hotel a kavárna IMPERIAL Praha

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inovativní forma výuky Exkurze – hotel a kavárna IMPERIAL Praha"— Transkript prezentace:

1 Inovativní forma výuky Exkurze – hotel a kavárna IMPERIAL Praha
„Tento projekt je spolufinancován z Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

2 Třída NS2 Zpracovala Irena Přibylová
HOTELOVÝ PROVOZ Třída NS2 Zpracovala Irena Přibylová

3 Hotel a kavárna Imperial Praha

4 Cíl exkurze Doplnění a rozšíření učiva předmětu Hotelový provoz
Zpracovat seminární práci na téma - Hotel Imperial Zaměřit se na uvedená hlediska: Kategorie - druh ubytovacího zařízení Třída – počet hvězdiček Umístění hotelu Provoz – ubytovací část, odbytová střediska, výrobní středisko atp. Typy pokojů, ceny za ubytování Vybavení pokojů, nabízené služby Nabízené služby, nabízený sortiment Personalistika hotelu, zaměřit se na provozní mamagement, komunikace Rozhovor s šéfkuchařem hotelu Imperial panem Zdeňkem Pohlreichem a managerem hotelu paní Vlčkovou Vlastní názory, co studenty nejvíce zaujalo apod. Dalším nápadům je dán volný prostor. Vybrané seminární práce budou prezentovány jejich autory ústní formou, v rámci samostatné vyučovací hodiny Hotelového provozu, již ve škole

5 Ubytovací část

6

7 Vybavení hotelového pokoje ložním prádlem

8 Základní vybavení pokoje termospotřebiči

9 Koupelna – vybavení hygienickými prostředky

10 Typ pokoje – Executive cena za 1noc – od 195 EU

11

12 Lobby bar v hotelové hale

13 Vybavení barového pultu

14 Salónek, kde jsou podávány hotelovým hostům snídaně

15 Království – výrobní středisko šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

16

17 Paní Vlčková bedlivě kontroluje práci zaměstnanců výrobního střediska

18 Restaurace Imperial

19

20 Klasická kavárna Imperial

21 Hotelová hala

22 Recepce

23 Setkání a rozhovor studentů s panem Pohlreichem

24 Pan Pohlreich a jeho manager – paní Vlčková, která se studentům po celou dobu exkurze věnovala

25 Příjemné, vánoční zakončení exkurze – návštěva Staroměstského náměstí

26 Prezentace seminární práce studentky Jany Račkové
Hotel Imperial Hotel Imperial je luxusní pětihvězdičkový hotel postavený v roce Svojí vnitřní secesní výzdobou se řadí mezi nejkrásnější památky v Evropě . Pokoje:Nabízí ubytování přímo v centru Prahy v nově zrekonstruovaných luxusních dvoulůžkových pokojích a apartmá, které jsou vybaveny posledními technologiemi jako jsou satelitní plazmová televize, Voip vícelinkové telefony s vlastní hlasovou schránkou, individuální klimatizací, bezpečnostní schránkou a minibarem. Všechny pokoje a apartmá mají také vlastní luxusní koupelny, které jsou plně vybavené. Najdete zde například podlahové vytápění, vysoušeče vlasů, kosmetické zrcadlo včetně doplňků. Celková kapacita hotelu Imperiál je 126 pokojů.

27 Vychutnejte si neobyčejnou pohostinnost a služby té nejvyšší kvality v pokojích hotelu Imperial. Všechny pokoje jsou světlé a prostorné, vkusně zařízené kubistickým nábytkem z masivního dřeva, zvláštní pozornost je věnována detailu, aby tak bylo zajištěno útulné a přívětivé prostředí, jak pro práci, tak pro odpočinek. Ve všech pokojích, které jsou laděny do decentních odstínů červené, zlaté nebo béžové barvy – se harmonicky prolíná půvab konce 19. století s nejmodernějšími technologiemi a vysoce kvalitním bezpečnostním systémem. Druhy pokojů – DeLuxe, Executive, Apartmá.

28 Služby:Hotel nabízí pokojový servis 24 hodin deně, bezplatné WiFi připojení k internetu ve všech veřejných prostorách, všechny nezbytné služby pro obchodníky, praní a čištění vašeho oblečení. V hotelu Imperiál je také k dispozici několik plně vybavených konferenčních místností, které je možné přizpůsobit vašim potřebám.

29 Restaurace:V hotelu se také nachází světoznámá Kavárna & Restaurace Imperial, která je zajímavá především svoji jedinečnou kachlíkovou výzdobou. Café Imperial nyní pod taktovkou kuchařského mistra Zdeňka Pohlreicha, zaujalo přední pozici na pražské kavárenské scéně. Jako šefkuchař několika pětihvězdičkových pražských hotelů stojí za vznikem moderního stylu české kuchyně. Výběr z  pestrého jídelního lístku určitě nadchne každého milovníka dobrého jídla. Café Imperial bylo vždy hojně navštěvovaným místem.

30 Café Imperial nyní pod taktovkou kuchařského mistra Zdeňka Pohlreicha, zaujalo přední pozici na pražské kavárenské scéně. Jako šefkuchař několika pětihvězdičkových pražských hotelů stojí za vznikem moderního stylu české kuchyně. Výběr z  pestrého jídelního lístku určitě nadchne každého milovníka dobrého jídla. Café Imperial bylo vždy hojně navštěvovaným místem. Bylo místem setkání pro každého a pro všechny. Nyní tato tradice pokračuje ...

31 Šéfkuchař – pan Pohlreich

32 Úspěšná rekonstrukce přidala kavárně na kvalitě - ta si nicméně stále uchovává nezapomenutelnou atmosféru ve stylu Grand Café. V Praze není mnoho míst jako Café Imperial. Díky výměně nábytku se u nás návštěvníci těší z většího pohodlí. Náš bar a kuchyně se zase postarají o to, že každá vaše návštěva bude událostí, na kterou nezapomenete. Kuchyně vedená Zdeňkem Pohlreichem, známou osobností pražské kulinářské scény, spolu s jeho pečlivě sestaveným týmem se postará o splnění všech vašich přání.

33 Ať už to bude snídaně, odpolední posezení u čaje nebo soukromá akce, postaráme se o všechny detaily. Menu obsahuje to nejlepší z české kuchyně, plus několik receptů, které s naším šéfkuchařem „cestují“ už několik let. Ceny jsou zcela přiměřené, jistě pro vás budou příjemným překvapením. Polední menu nabízí zvýhodněný výběr denních specialit pro všechny typy strávníků – od vegetariánů po obchodní klientelu.

34 Káva a zákusky jsou v kavárně tohoto stylu vždy důležitým prvkem
Káva a zákusky jsou v kavárně tohoto stylu vždy důležitým prvkem. Naše zákusky mají něco navíc, nebo jim spíš něco chybí – vtíravá chuť průmyslových dochucovadel, která jsou v Imperialu na černé listině. Všechna jídla opouštějící naši kuchyni jsou výhradně domácí výroby a odrážejí tak naši filozofii zaměřující se na maximální kvalitu.

35 Náš team věří, že hostům náleží to nejlepší, veškeré pokrmy jsou domácí, nedotčené jakýmkoliv “fast-food” stylem. Můžete být toho svědky! Naši hosté mohou vždy navštívit šéfkuchaře v jeho královské kuchyni a promluvit si s ním o servírovaných pokrmech. Třešničkou na dortu naší nabídky je “Stůl šéfkuchaře”, unikátní možnost mít svůj stůl prostřen uprostřed rušné “kuchyně v akci” a vychutnat si 5chodové menu připravované přímo před vámi, společně s víny doporučenými naším sommeliérem.

36 Parkování:Parkování je možné v hotelových garážích.
Snídaně:V ceně ubytování je také snídaně, podávaná v kavárně s překrásným keramickým interiérem, který je jediným originálem svého druhu na světě. Historie: Historie hotelu a kavárny Imperial se datuje již od počátku 20. století, kdy na místě dnešního hotelu Imperial stál zájezdní hostinec U Černého orla. V roce 1914 známí pražští hoteliéři bratři Kolářové prodali hotel Paříž a hostinec U Černého orla koupili. Ten poté nechali zbourat a postavili na jeho místě moderní a elegantní hotel Imperial podle plánů Jaroslava Benedikta. Exteriéry ve stylu Art Deco s kubistickými prvky byly doplněny o pozdně secení mozaikovou výzdobu interiérů, která je dílem prof. Jana Beneše.

37 Imperial se ihned po svém otevření v roce 1914 stal vyhledávaným místem pro obchodní i romantická setkání. Na kávu do Imperialu chodil Franz Kafka, bydlel zde Leoš Janáček nebo se ve slavných interiérech natáčel film Kristián v hlavní roli s Oldřichem Novým. V roce 2007 byla završena rozsáhlá rekonstrukce, při které byl především brán ohled na zachování původní architektonické koncepce. Jedním z důvodů byl mimo jiné fakt, že Hotel Imperial je součástí komplexu historických budov Prahy zapsaných na seznamu UNESCO. Hotel Imperial je součástí mezinárodní hotelové sítě Worldhotels a opět zaujímá vyjímečné místo mezi luxusními pražskými hotely.

38 Restaurace Imperial – před příchodem hostů

39 Co se mi v hotelu nejvíce libílo?
Mě osobně se líbila profesionalita zaměstnanců, kteří vypadali, že svůj obor dobře znají, rozumí mu. Paní Vlčková, která nás hotelem provázela a je mj. i manažerkou pana Pohlreicha byla velmi vstřícná stejně jako pan Pohlreich osobně. Zařízení hotelu bylo samozřejmě špičkové jak se na třídu tohoto hotelu sluší a náleží mu. Proto bych spíš hodnotila personál se kterým jsem se osobně setkala. Přišel mi, že v dnešním těžkém konkurenčním boji si váží a jsou vděčni za každého hosta a to odpovídá i jejich službám. Klientela, která je převážně tvořena z cizinců např. Rusové atd. se na toto místo ráda vrací díky předešlé dobré zkušenosti.

40 Menu Café Imperial SNÍDAŇOVÉ MENU Anglická snídaně - 198,- Kč Toasty, smažená vejce, slanina, fazole, klobásky, džem, pečivo, máslo, káva nebo čaj Americká snídaně - 198,- Kč Dvě vejce na jakýkoliv způsob, slanina, rajčata, klobásky, bramborová placička, máslo, chléb, káva nebo čaj Kontinentální snídaně - 145,- Kč Výběr pečiva, džem, máslo, džus, káva nebo čaj Francouzská snídaně - 145,- Kč Croissant máslový a čokoládový, bageta, máslo, džem, káva s mlékem 

41 VAJEČNÉ POKRMY 3 vejce do skla - 89,- Kč 3 vejce na měkko s pažitkou a parmazánem - 99,- Kč 3 míchaná vejce s cibulkou - 89,- Kč 3 míchaná vejce se slaninou a cibulkou - 99,- Kč Tradiční Ham & Eggs ze tří vajec - 99,- Kč 2 vejce Benedikt - 99,-  Kč 3 vejce na hniličku s křenem a máslem - 95,-Kč Anglický muffin - 155,- Kč s míchanými vejci a uzeným lososem OMELETY ZE TŘÍ VAJEC Omeleta s bylinkami ze zahrádky šéfkuchaře - 129,- Kč Omeleta se šunkou - 129,- Kč Omeleta se sýrem - 137,- Kč Pařížská omeleta s cibulí a žampiony - 129,- Kč

42 PEKAŘŮV KOŠÍK Máslový Croissant - 40,- Kč Šáteček plněný čokoládou - 38,- Kč Dánské pečivo s rozinkami a pudinkem - 38,- Kč Výběr dánského pečiva - 125,- Kč Košík snídaňového pečiva - 45,- Kč  Máslo nebo margarín - 26,- Kč Med - 26,- Kč Džem - 38,- Kč

43 PŘEDKRMY Terinka z holoubátek - 199,- Kč s jablečným chutney Kachní Foie Gras marinovaná v červeném víně - 320,- Kč s toustem z francouzského chleba   Avokádo  - 197,- Kč s šedými krevetami a chilli dresinkem Uzený pstruh  s lehkým bramborovým salátem a křepelčími vejci - 185,- Kč Paštika z husích jater s topinkou ze selského chleba - 167,- Kč Tatar z mořského vlka -  190,- Kč s kukuřičným dresinkem Tatarský biftek s topinkami - 195,-  Kč Tian z uzeného vepřového masa - 167,- Kč s kroupovým salátem a rajčatovým fondue Mušle sv. Jakuba s bylinkovou omáčkou a hráškovým pyré - 245,- Kč

44 POLÉVKY Francouzská cibulačka - 85,- Kč  Kuřecí vývar - 85,- Kč se zeleninou a domácími nudlemi Kulajda - 80,- Kč se ztraceným vejcem SÝRY Výběr sýrů malý - 170,- Kč Výběr sýrů velký - 265,- Kč  SALÁTY Salát Caesar - 185,- Kč s česnekovými krutony a parmezánem Extra porce kuřete - 78,- Kč Salát se zapečeným kozím sýrem - 195,- Kč a akátovým medem Míchaný salát se svatojakubskými mušlemi - 210,- Kč  a domácím dresinkem

45 SENDVIČE Kuřecí Club sandwich - 225,- Kč s bramborovými hranolkami a slaninou Hamburger  „Dvouručák“ - 235,- Kč s hranolkami a grilovanou cibulí Croque Monsieur - 225,- Kč s míchaným salátem nebo hranolkami ČESKÉ SPECIALITY Smažený telecí řízek - 298,- Kč s bramborovou kaší Confit z kachny - 297,- Kč s červeným zelím a bramborovým knedlíkem s cibulkou Hovězí svíčková na smetaně - 189,- Kč houskový knedlík, brusinky Ragout z divočáka - 299,- Kč

46 SPECIALITY ŠÉFKUCHAŘE
Hovězí líčka na červeném víně - 320,- Kč s bramborovou kaší a restovanou zeleninou se žampiony  Jehněčí kolínko na majoránce - 325,- Kč se smetanovým špenátem Jelení svíčková na brusinkách - 355,- Kč se směsí hub HLAVNÍ CHODY US Hanger steak - 295,- s omáčkou s brandy a zeleného pepře Chilský Sea Bass - 365,- s pórkem, cuketou s glazé z limet a zázvoru Grilovaná kuřecí prsa - 269,- s grilovanou zeleninou Grilovaný tuňák - 347,- s garniturou Nicoise Vepřová panenka  na pivě - 299,- s kapustou Steak z lososa - 299,- s mladým špenátem a piniovými oříšky Zajíc Royale - 369,- s lanýžovými nudlemi

47 VEGETARIÁNSKÝ VÝBĚR Opékaný lilek - 185,- Kč s rajčaty, bazalkou a ovčím sýrem Houbový Quiche - 165,- Kč s bylinkovým salátem Gnocchi s červenou řepou - 189,- Kč sýrem a pažitkou Lanýžové gnocchi - 235,- Kč se šampaňskou omáčkou PŘÍLOHY Bramborová kaše - 53,- Kč Bramborové hranolky - 53,- Kč Zapékané brambory - 53,- Kč Denní nabídka zeleniny - 55,- Kč Míchaný salát s domácím dresinkem - 58,- Kč Okurkový salát s koprem a kysanou  smetanou - 55,- Kč Rajčatový salát s cibulí a kerblíkem - 55,- Kč Košík pečiva - 35,- Kč

48 DEZERTY Créme Brulée - 125,- Kč Čokoládový fondant - 145,- Kč s pistáciovou zmrzlinou a malinovou omáčkou Palačinka - 140,- Kč s vanilkovým soufflé a citronovo-zázvorovým sirupem  Čokoládová bomba "Překvapení" - 145,- Kč Zkaramelizovaná jablíčka v křehkém těstě - 110,- Kč s vanilkovou omáčkou Zmrzlinový pohár Imperial - 120,- Kč Výběr zmrzlin a sorbetů - 120,- Kč Citronový dortík - 130,- Kč s čajovou zmrzlinou VÝBĚR DORTŮ - 79,- Kč Dort "Imperial" Sacher dort Čokoládový dort Tvarohový dort Jablečný závin Malinový dort

49 Diskuse studentů k prezentovaným seminárním pracím

50

51 Skupinová forma prezentace

52 Exkurze i vlastní prezentace prací studentů proběhly v příjemné atmosféře

53 Na shledanou příště !


Stáhnout ppt "Inovativní forma výuky Exkurze – hotel a kavárna IMPERIAL Praha"

Podobné prezentace


Reklamy Google