Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE2.06 Druhy studených omáček Vytvořeno:1.9. 2013 Ověřeno: 19.9. 2013 Třída:SUS2

2 OMÁČKY Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 2. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:omáčky studené, tatarská omáčka, česneková, španělská, kari Anotace: Materiál je určen k seznámení se s jednotlivými druhy studených omáček a s jejich přípravou a použitím.

3 STUDENÉ OMÁČKY Tatarská omáčka: základní majonéza + mléko + víno + ocet + cukr + sůl + sekaná cibule + sterilované okurky + hořčice Použití: jako doplněk ke studeným i teplým pokrmům z ryb, k vařeným vejcím k teplému i studenému masu na anglický způsob

4 STUDENÉ OMÁČKY Česneková omáčka: základní majonéza + mléko + víno + třený česnek + sůl Používáme ji: k přípravě salátů k těstovinám

5 STUDENÉ OMÁČKY Ďábelská omáčka: základní majonéza + mléko + červené víno + kečup + rozetřené feferonky + cukr + sůl Použití: k vepřovým kotletám masu pečenému na oleji

6 STUDENÉ OMÁČKY Španělská omáčka: základní majonéza + hořčice + česnek + paprika + olivy krájené nadrobno + šunka Další druhy omáček: hořčicová italská maltézská kari

7 OPAKOVÁNÍ Co je tatarská omáčka? Je základní majonéza s mlékem, vínem, octem, cukrem, solí, sekanou cibulí, sterilovanými okurkami, můžeme přidat i hořčici. Jaké další druhy studených omáček používáme? Česnekovou, ďábelskou, španělskou, hořčicovou, italskou, maltézskou, kari.

8 Použité zdroje ČERMÁKOVÁ, Ludmila. Kuchařské práce – Technologie 2.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2002, ISBN 80-7320-016-3. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google