Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilEduard Pavlík
1
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_TE2.04 Teplé omáčky k vařenému hovězímu masu Vytvořeno:1.9. 2013 Ověřeno: 16.9. 2013 Třída:SUS2
2
OMÁČKY Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět: Technologie Ročník: 2. Autor: Mgr. Bc. Eva Štrosnerová Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:omáčky teplé, hovězí maso vařené, základ, zjemnění Anotace: Materiál je určen k seznámení se s jednotlivými druhy teplých omáček k vařenému hovězímu masu. A s jejich základy pro přípravu.
3
TEPLÉ OMÁČKY K HOVĚZÍMU MASU VAŘENÉMU Podáváme je: s hovězím masem vařeným s vařenými vejci k vepřovému masu k drůbeži k rybám
4
TEPLÉ OMÁČKY K HOVĚZÍMU MASU VAŘENÉMU Připravujeme je: Z vývaru + zahuštění zásmažkou + zjemnění mlékem + vložení doplňku Doplněk: kopr, křen, cibule, houby, zelenina Doplněk určuje pojmenování: křenová, cibulová, pórková, koprová, pažitková Přílohy: houskový knedlík, těstoviny, rýže, brambory
5
TEPLÉ OMÁČKY K HOVĚZÍMU MASU VAŘENÉMU Rozdělení omáček k vařenému hovězímu masu: Zásmažka + vývar B + zjemnění mlékem, smetanou koprová omáčka smetanový křen mandlový křen
6
TEPLÉ OMÁČKY K HOVĚZÍMU MASU VAŘENÉMU Cibulová zásmažka + vývar B cibulová omáčka houbová omáčka játrová omáčka sardelová omáčka česneková omáčka
7
TEPLÉ OMÁČKY K HOVĚZÍMU MASU VAŘENÉMU Cibulová zásmažka + vývar B, zjemněné mlékem pórková omáčka pažitková omáčka celerová omáčka žampiónová omáčka
8
TEPLÉ OMÁČKY K HOVĚZÍMU MASU VAŘENÉMU Zeleninová zásmažka + vývar B rajská omáčka Zeleninová zásmažka + vývar B zjemněné smetanou okurková omáčka
9
URČI ZÁKLADY Omáčka: Okurková Koprová Houbová Pažitková Rajská Sardelová Mandlový křen Žampiónová Základ:
10
ŘEŠENÍ Omáčka: Okurková Koprová Houbová Pažitková Rajská Sardelová Mandlový křen Žampiónová Základ: Zeleninová zásmažka+B Zásmažka + vývar B Cibulová zásmažka + B Zeleninová zásmažka+B Cibulová zásmažka + B Zásmažka + vývar B Cibulová zásmažka + B
11
Použité zdroje ČERMÁKOVÁ, Ludmila. Kuchařské práce – Technologie 2.díl.1.vyd. Praha: Parta, 2002, ISBN 80-7320-016-3. Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.