Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilPavlína Nováková
1
Destiláty Šablona:III/2Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_TOS_437 Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření:18.9.2012 Předmět:TOS Tematická oblast:Destiláty Téma:Destiláty z jalovce Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis způsobu použití výukového materiálu ve výuce: Výukový materiál určený pro výuku předmětu TOS dle ŠVP. Jedná se o prezentaci v programu PowerPoint, která studenty seznámí s výrobou, způsobem servisu, původem a obchodními značkami destilátů. Druh učebního materiálu:Prezentace PowerPoint Ověřeno ve třídě:HŠ2.B
2
Destiláty z jalovce Historie: – původem z Holandska ( od roku 2008 chráněný název ) – 1714 Gin – 19. století London Dry Gin – Plymouth chráněný název Genever
3
Destiláty z jalovce Výroba: - základem je obilný destilát -ochucený směsí botanicals -studená cesta ( Compounding) -ochucení v „páře“ (Racking) -destilace macerátu ( Steeping) -lahvování - nestařený
4
Destiláty z jalovce Servis:sklo na stopce nebo shot glass, 6 - 8°C, hlavní použití jako báze MN (Martini Dry Cocktail 6 dílů Ginu, 1 díl suchého vermutu)
5
Destiláty z jalovce Obchodní značky Genever:
6
Destiláty z jalovce Obchodní značky London Dry Gin:
7
Destiláty z jalovce Obchodní značky London Dry Gin:
8
Destiláty z jalovce Obchodní značky London Dry Gin:
9
Křížovka
10
Řešení křížovky
11
Zdroje Literatura: GASNIER, V., Nápoje, Slovart 2006 ISBN 80-7209-839-X MIKŠOVIC, A., Bar, Consoff s.r.o. 2009 ISBN 978-80-254-3983-8 Obrázky a videa: každý obrázek a video má hypertextový odkaz na zdroj Pozadí:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.