Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví 65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět: Technika obsluhy/stolničení Tematický okruh: Složitá obsluha Téma: SO – servis teplé nápoje Jméno autora: Jaroslav Petrů Vytvořeno dne: Metodický popis, (anotace) Podpora hodiny – druhy teplých nápojů,vhodnost použití , servis při SO a potřebný inventář.
2
Teplé nápoje Dělení do skupin
3
čaje Servis čaje se liší dle druhu
Jinak podáváme černý,ovocný a bylinný čaj Rozdíl je pouze v přípravě a spolu podávaných ingrediencích Charakter servisu odpovídá středisku kde čaj podáváme
4
Inventář pro servis čaje
Čajová souprava Konvička a šálek Hrnek Sklo Keramika Lžička Cukřenka jak kde Lis na citron Platíčko - tácek
5
káva Servis kávy má svá ustálená pravidla
Pokuste se obecně vyjmenovat několik podmínek pro dobrý servis !!!! Zásady se vždy řídí dle druhu kávy , místa servisu a požadavku hosta
6
Potřebný inventář ŠAPO Rozetka – jak kdy Platíčko Sklo Příbor na kávu
Džezva Konvička na mléko Konvička na šlehání mléka
7
mléko Horké mléko je netypický nápoj
Ale i tak se sním setkáme při servisu Při servisu musíme dodržovat určité zásady Vždy podáváme v neprůhledném skle či porcelánu . A to ať hrnku či konvičce Sladíme dle přání hosta medem či cukrem Můžeme připravit i další teplé nápoje Víte jaké ????
8
Trendové horké nápoje Dle trendů se setkáváme
S horkým CAPPY - znáte tento produkt Jak ho budeme podávat ???? Znáte další teplé nápoje ???? Závěrem zhodnoťte podmínky a způsob servisu dle vašich zkušeností.
9
Kontrolní otázky Jaké znáte teplé nápoje
Popište servis u zvoleného nápoje při SO Jaký používáme inventář Popište rozdíl při servisu u JO a SO
10
zdroje http://images.google.com/imgres?q=hork%C3%A9+jablko&h
rl= rl=http: url=http: o9f5bwt_ grefurl= OZBM:&imgrefurl= 7-4HCou56tWIiM:&imgrefurl=http: n8kbXD2ayRM:&imgrefurl= eni_mleka. TYdKM:&imgrefurl=
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.