Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE"— Transkript prezentace:

1 GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates

2 Anotace. Materiál poukazuje na zásady při přípravě a
Anotace Materiál poukazuje na zásady při přípravě a úpravě tabulí používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova přípravné práce, inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování

3 PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
příprava musí proběhnout v dostatečném časovém předstihu veškeré přípravné práce musí být ukončeny ½ hodiny před zahájením přípravné práce zahajujeme kontrolou stavu místnosti včetně WC sestavení tvaru tabule, srovnání a upevnění stolů

4 PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE

5 PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
příprava veškerého inventáře, včetně uložení inventáře do režonu

6 PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
prostření ubrusů založení květinové výzdoby založení slepých talířů, deček, dezertních talířů a ubrousků založení příborů, skla

7 PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
založení pečivových talířů, menu, jmenovek, dochucovacích prostředků, těsně před příchodem hostů i pečivo (banketky) uspořádání židlí kolmo nebo šikmo ke stolu

8 PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
příprava pomocných stolů příprava dalších prostor pro servis aperitivů, kávy a digestivů závěrečná kontrola, osobní příprava

9 POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.


Stáhnout ppt "GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE"

Podobné prezentace


Reklamy Google