Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates
2
Anotace. Materiál poukazuje na zásady při přípravě a
Anotace Materiál poukazuje na zásady při přípravě a úpravě tabulí používané při slavnostním stolování. Je vhodné jej doplnit výkladem. Je možné jej poskytnout nepřítomným žákům. Autor Ing. Petra Škrášková (Autor) Jazyk Čeština Očekávaný výstup H/01 Kuchař – číšník ŠVP Číšník, barman, servírka-barmanka ŠVP Kuchař – číšník pro pohostinství ŠVP Kuchař Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova přípravné práce, inventář Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání odborné vzdělávání Typická věková skupina let Vazby na ostatní materiály je součástí Slavnostního stolování
3
PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
příprava musí proběhnout v dostatečném časovém předstihu veškeré přípravné práce musí být ukončeny ½ hodiny před zahájením přípravné práce zahajujeme kontrolou stavu místnosti včetně WC sestavení tvaru tabule, srovnání a upevnění stolů
4
PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
5
PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
příprava veškerého inventáře, včetně uložení inventáře do režonu
6
PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
prostření ubrusů založení květinové výzdoby založení slepých talířů, deček, dezertních talířů a ubrousků založení příborů, skla
7
PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
založení pečivových talířů, menu, jmenovek, dochucovacích prostředků, těsně před příchodem hostů i pečivo (banketky) uspořádání židlí kolmo nebo šikmo ke stolu
8
PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
příprava pomocných stolů příprava dalších prostor pro servis aperitivů, kávy a digestivů závěrečná kontrola, osobní příprava
9
POUŽITÁ LITERATURA SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, ISBN SALAČ, Gustav, MVDr. Milan PRIBULA a Hana SEDLÁČKOVÁ. Technika obsluhy a služeb: pro 2. ročník středních hotelových škol. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, ISBN ČERNÝ, Jiří a Antonín SRKALA. Moderní obsluha. Praha: IQ 147, s.r.o., ISBN neuvedeno.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.