Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Půdní typ Půdní typ je přírodní útvar, jehož vnitřní i vnější uspořádání je výsledkem působení půdotvorných činitelů na matečnou horninu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Půdní typ Půdní typ je přírodní útvar, jehož vnitřní i vnější uspořádání je výsledkem působení půdotvorných činitelů na matečnou horninu."— Transkript prezentace:

1

2 Půdní typ Půdní typ je přírodní útvar, jehož vnitřní i vnější uspořádání je výsledkem působení půdotvorných činitelů na matečnou horninu.

3 genetické půdní horizonty
Vlivem působení půdotvorného procesu se vytvořily u jednotlivých půdních typů tzv. genetické půdní horizonty genetické půdní horizonty genetické půdní horizonty

4 Genetické půdní horizonty jsou pozorovatelné na půdním profilu
Půdní profil Genetické půdní horizonty jsou pozorovatelné na půdním profilu

5 Půdní horizont je půdní vrstva se shodnými fyzikálními a fyzikálně chemickými, chemickými a biologickými vlastnostmi a kvalitativními i kvantitativními znaky, které jsou důsledkem půdotvorných pochodů. půdní profil

6 Při posuzování půdního profilu si všímáme hlavně :
počtu barevných vrstev - horizontů mocnosti horizontů a jejich sledu celkové mocnosti půdního profilu zrnitosti a vlhkosti půdy humusu, vápenatosti a půdních novotvarů hodnoty pH hloubky zakořenění rostlin (rhizosféry)


Stáhnout ppt "Půdní typ Půdní typ je přírodní útvar, jehož vnitřní i vnější uspořádání je výsledkem působení půdotvorných činitelů na matečnou horninu."

Podobné prezentace


Reklamy Google