Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Materiálně technické předpoklady
Ubytovací, stravovací a sportovně rekreační zařízení Gabriela Jahnová
2
Ubytovací zařízení Významný předpoklad pro rozvoj CR
Poskytují ubytování většímu počtu lidí
3
Kategorie Hotel – min. 10 pokojů + služby, 5 tříd
Motel – min. 10 pokojů + služby zejména pro motoristy, v blízkosti pozemních komunikací Penzion – 5-20 pokojů, omezený počet služeb, 4 třídy Botel – trvale zakotvená osobní loď Specifická hotelová zařízení – Wellness hotel, lázeňský/spa hotel, resort/golf resort Ostatní – kemp, tábořiště, chatová osada, turistická ubytovna, ubytování v soukromí
4
Stravovací zařízení V cílovém místě, i během cestování
Dělení podle fce: stravovací (restaurace, motorest) doplňkové stravování a občerstvení (bistro) společensko-zábavní (kavárna, bar) Stravovací zařízení stabilní X pohyblivá celoroční X sezonní
5
Kategorizace Restaurace restaurace pohostinství jídelní vozy motorest
samoobslužná restaurace bufet bistro občerstvení, kiosek Bary denní bar lobby bar noční bar, klub, varieté vinárna kavárna espresso hostinec pivnice výčep piva
6
Sportovně-rekreační služby
doplňková služba, i když je pro většinu účastníků tím hlavním motivem aktivní využití přírodních nebo uměle vytvořených podmínek pro rozvoj sportu, rekreace a turistiky
7
Sportovní cestovní ruch
aktivní – pobyt ve vhodném prostředí, vykonávání sportovních aktivit za předpokladu fyzické schopnosti účastníka pasivní – diváci sportovních akcí
9
Rekreační cestovní ruch
aktivity spojené s obnovou fyzických a duševních sil člověka ve vhodném přírodním prostředí procházky, poznávání přírody nebo památek, méně náročná sportovní činnost, chataření
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.