Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Opakování poškození abiotickými činiteli

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Opakování poškození abiotickými činiteli"— Transkript prezentace:

1 Opakování poškození abiotickými činiteli
Ochrana lesů a přírodního prostředí Opakování poškození abiotickými činiteli

2 Ochrana lesa 1. K čemu slouží ochrana lesa?
2. Jmenujte zásady integrované ochrany lesa. 3. Jmenujte vlastnosti napadených organismů. 4. Které abiotické činitele působící v lesích znáte? 5. Jmenujte některé stupně Beaufortovy stupnice větru. Jaké znáte činitele ovlivňující škody větrem? Jaká obranná opatření byste zvolili? Jaké znáte druhy škod větrem? Popište odluku, rozluku, závoru.

3 Ochrana lesa Popište škody sněhem.
Jakým způsobem byste bránili škodám sněhem? Co víte o škodách lavinami? Charakterizujte námrazu, ledovku a jinovatku. Charakterizujte prudké a dlouhotrvající deště. Jmenujte opatření proti dešťům ve školkách. Jaká opatření proti vodě byste požili v porostech. Charakterizujte škody krupobitím a bleskem.

4 Ochrana lesa 1. Jaké znáte škody suchem a vedrem?
2. Jmenujte možnosti obrany proti těmto škodám. 3. Charakterizujte časné, zimní a pozdní mrazy. 4. Jaká znáte ochranná opatření ve školkách a kulturách. 5. Najděte v zelené zprávě (ZZ) oblast ochrany lesa a vypište do sešitu vývoj nahodilých těžeb v posledních letech a podíl abiotických činitelů na těchto opatřeních.

5 Ochrana lesa Prohlédněte si mapu poškození lesů v ČR a vytipujte nejvíce postižené oblasti. Vyhledejte a vypište nejvíce poškozené části lesů abiotickými činiteli v aktuálním roce . Porovnejte výši škod abiotickými činiteli v několika posledních zelených zprávách, výsledky zpracujte do tabulky nebo grafu.

6 Najděte a popište projevy abiotických činitelů na školním polesí Valšovice
Foto autorka


Stáhnout ppt "Opakování poškození abiotickými činiteli"

Podobné prezentace


Reklamy Google