Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilKristián Dvořák
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Vaření Číslo DUM: VY_52_INOVACE_121_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Způsoby vaření – voda, pára, tlaková nádoba Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 8. června 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
3
Definice Vaření je tepelná úprava, při níž působíme větším množstvím horké tekutiny nebo páry na potravinu, která je zcela ponořená.
4
Způsoby vaření vaření v tlakové nádobě vaření ve vodní lázni vaření v páře
5
1.Vaření v tlakové nádobě zvýšením tlaku se zvedá teplota vaření je rychlejší, intenzivnějš í a úspornější nejčastěji používáme,,tlakový hrnec“
6
2.Vaření ve vodní lázni nádobu s potravinou vkládáme do nádoby s vařící vodou – vodní lázeň postup je vhodný pro vaření potravin v mléce
7
3.Vaření v páře
8
Zadělávání uvařené maso vytáhnemevývar zahustímezjemňujeme mlékem či smetanoudochutímemaso vkládáme do hotové omáčky
9
Otázky pro žáky: Co je to vaření? Jak vypadá tlakový hrnec? Popiš způsob vaření ve vodní lázni. Čím zjemňujeme pokrmy? Které vařené pokrmy znáš?
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.