Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLadislava Benešová
1
TRANSVASALS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. červen 2013 VY_32_INOVACE_TOS_080313
2
Při této metodě se kupáž a tirážní likér smísí předem. Kupáž se poté plní přímo do láhví a pevně uzavře korunkovým uzávěrem.
3
Láhve se uskladní v obrovských regálech, kde kvasí zpravidla 90 dní. V průběhu kvašení se v pravidelných intervalech mechanicky protřepávají, aby se aktivovaly látky obsažené v kvasinkách.
4
Další postup je již stejný jako u Charmatovy metody. Z láhve víno putuje do protitlakové nádoby, dojde k přefiltrování, doplní se expediční likér, šumivé víno se vrací do láhve, láhev se uzavře.
5
Celý proces až do expedice výrobku trvá devět měsíců. Takto vyrobená šumivá vína mohou být na etiketě označena „Kvašeno v láhvi“. obr. 1
6
obr. 2
7
PEHLE, Tobias a Ulrike EHRLACHER. Šumivá vína: šampaňské. 1. vyd. Čestlice: Rebo, 2008, 295 s. Lexikon. ISBN 978-80-255-0048-4. Použitá literatura
8
obr. 1:Britannica Blog [online]. 2010 [cit. 2013-06-18]. Dostupné z: http://www.britannica.com/blogs/2010/03/champagne-weekends-in-france/http://www.britannica.com/blogs/2010/03/champagne-weekends-in-france/ obr. 2:PEHLE, Tobias a Ulrike EHRLACHER. Šumivá vína: šampaňské. 1. vyd. Čestlice: Rebo, 2008, 295 s. Lexikon. ISBN 978-80-255-0048-4. Citace zdrojů
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.