Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilKlaudie Nováková
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Tepelné úpravy Číslo DUM: VY_52_INOVACE_120_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Vaření, dušení, pečení, smažení Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. června 2013 Soubory DUM: http://www.skolasd.eu/http://www.skolasd.eu/ Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, 737 01 Český Těšín
3
zvyšujeme stravitelnost potravinměníme jejich vzhled, chuť, vůnizbavujeme je škodlivých mikrobů
4
zachováme co nejvíce živin zkrátíme dobu úpravy chráníme životní prostředí využíváme moderní trendy
5
vařenídušenípečenísmažení
6
Čím měníme vzhled, chuť a vůni potravin? Doplň druhy tepelných úprav: 1. v - - - - í 2. d - - - - í 3. p - - - - í 4. s - - - - - í
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.