Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková."— Transkript prezentace:

1 Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno:01.04.2013 ročník (obor) 3.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů z polotovarů Předmět Technologie Anotace: Žáci se naučí správný výběr polotovarů z masa a technologický postup při výrobě základních pokrmů ve stravovacích službách. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2-5-19

2 POLOTOVARY Z MASA https://www.google.cz/search?hl=cs&q=POLOTOVARY+Z+MASA&ba

3 POLOTOVARY - DEFINICE  Polotovary jsou nedokončené pokrmy určené k dalším tepelným úpravám.  Vaření  Dušení  Pečení  Smažení  Zapékání http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni?pozice=12

4 VÝZNAM POLOTOVARŮ  Použití polotovarů umožňuje: přípravu pokrmů ve zkrácené době, zvýšení produktivity práce, snížení energie. http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni

5 MASO - NEKONZERVOVANÉ  Jedná se o maso: naklepané kořeněné mleté plněné tvarované vykostěné  Je uloženo v chladících zařízeních a určeno k rychlé spotřebě. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10922

6 DRUHY Z HOVĚZÍHO MASA  K přípravě hlavních jídel : bifteky roštěnky steaky španělský ptáček = částečně upravený http://www.labuznik.cz/recept/spanelsky-ptacek-podle-babicek

7 DRUHY Z VEPŘOVÉHO MASA  K přípravě hlavních jídel: řízky kotletky vepřenky ražniči http://www.dobroty.sk/recept/zbojnicke-raznici/356

8 ÚKOLY  DOPLŇTE polotovary z masa  Drůbež v celku = ………………………………………………………  Polotovary z vepřového masa = ………………………………………  Porcovaná drůbež = …………………………………………………… http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni

9 ZDROJE  https://www.google.cz/search?hl=cs&q=POLOTOVARY+Z+MASA&ba https://www.google.cz/search?hl=cs&q=POLOTOVARY+Z+MASA&ba  http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni  http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni?pozice=12 http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni?pozice=12  http://www.labuznik.cz/recept/spanelsky-ptacek-podle-babicek http://www.labuznik.cz/recept/spanelsky-ptacek-podle-babicek  http://www.dobroty.sk/recept/zbojnicke-raznici/356/ http://www.dobroty.sk/recept/zbojnicke-raznici/356/  http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni  http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10922 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10922  ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce: technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.)ISBN 978-80-7320-156-22.


Stáhnout ppt "Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková."

Podobné prezentace


Reklamy Google