Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilJaroslava Lišková
1
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.1026 Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno:01.04.2013 ročník (obor) 3.KP 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Příprava pokrmů z polotovarů Předmět Technologie Anotace: Žáci se naučí správný výběr polotovarů z masa a technologický postup při výrobě základních pokrmů ve stravovacích službách. Šablona číslo materiálu III/2-5 III/2-5-19
2
POLOTOVARY Z MASA https://www.google.cz/search?hl=cs&q=POLOTOVARY+Z+MASA&ba
3
POLOTOVARY - DEFINICE Polotovary jsou nedokončené pokrmy určené k dalším tepelným úpravám. Vaření Dušení Pečení Smažení Zapékání http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni?pozice=12
4
VÝZNAM POLOTOVARŮ Použití polotovarů umožňuje: přípravu pokrmů ve zkrácené době, zvýšení produktivity práce, snížení energie. http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni
5
MASO - NEKONZERVOVANÉ Jedná se o maso: naklepané kořeněné mleté plněné tvarované vykostěné Je uloženo v chladících zařízeních a určeno k rychlé spotřebě. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10922
6
DRUHY Z HOVĚZÍHO MASA K přípravě hlavních jídel : bifteky roštěnky steaky španělský ptáček = částečně upravený http://www.labuznik.cz/recept/spanelsky-ptacek-podle-babicek
7
DRUHY Z VEPŘOVÉHO MASA K přípravě hlavních jídel: řízky kotletky vepřenky ražniči http://www.dobroty.sk/recept/zbojnicke-raznici/356
8
ÚKOLY DOPLŇTE polotovary z masa Drůbež v celku = ……………………………………………………… Polotovary z vepřového masa = ……………………………………… Porcovaná drůbež = …………………………………………………… http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni
9
ZDROJE https://www.google.cz/search?hl=cs&q=POLOTOVARY+Z+MASA&ba https://www.google.cz/search?hl=cs&q=POLOTOVARY+Z+MASA&ba http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni?pozice=12 http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--kuchyne-vareni?pozice=12 http://www.labuznik.cz/recept/spanelsky-ptacek-podle-babicek http://www.labuznik.cz/recept/spanelsky-ptacek-podle-babicek http://www.dobroty.sk/recept/zbojnicke-raznici/356/ http://www.dobroty.sk/recept/zbojnicke-raznici/356/ http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni http://www.celysvet.cz/smajlici-ke-stazeni--skola-uceni http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10922 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10922 ŠINDELKOVÁ, Alena, Ludmila ČERMÁKOVÁ a Ivana VYBÍRALOVÁ. Kuchařské práce: technologie : učebnice pro odborná učiliště.3. vyd. Praha: Parta, 2010, 2 sv. (91, 83 s.)ISBN 978-80-7320-156-22.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.