Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Rozdělení potravin Číslo DUM: VY_52_INOVACE_108_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Předběžná příprava potravin Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti rozdělení potravin Klíčová slova: Rostlinné a živočišné potraviny Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 9. srpna 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
ROZDĚLENÍ POTRAVIN
3
POTRAVINY dělíme na: rostlinné živočišné
4
živočišné rostlinné
5
jsou důležitým zdrojem vitamínů a minerálů
Rostlinné potraviny jsou důležitým zdrojem vitamínů a minerálů zelenina ovoce luštěniny rostlinné tuky cukr Živočišné potraviny jsou důležitým zdrojem bílkovin maso vejce mléko tuky
6
ROZDĚL DO SPRÁVNÉ KATEGORIE
rostlinné živočišné
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.