Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí
Oslava šumivého vína Vznikla v době napoleonských válek Napoleonští vojáci kavalerie touto technikou oslavovali svá vítězství 200 let stará tradice
2
„Bratrstvo zlaté šavle“
5
Odstranit kapsli Odstranit agrafu Otočit láhev švem nahoru Držet láhev v jedné ruce v úhlu 40 – 45st. Pozor aby před vámi nebyly osoby nebo pevná překážka Šavlí sekněte po švu lahve směrem vzhůru dosti razantně proti hrdlu Proud spolehlivě vyplaví všechny případné střípky skla
10
Šampaňská a šumivá vína chladíme na 4 – 9st.
Podle obsahu cukru
11
Objednávka Typ šumivého vína – sekt nebo champagne
Kategorie zbytkového cukru značka nebo výrobce Objem lahve
13
Podle obsahu cukru: „brut nature“ 3g v litru
„extra brut“ 0g – 6g v litru „brut“ 15g v litru „extra dry“ 12g – 20g v litru „sec“ 17g – 35g v litru „demi-sec“ 33g – 50g v litru „doux“ více než 50g v litru
14
Servis Prezentace z levé strany hostiteli
Otevření lahve:kapsle, agrafa, korek, nalití do degustační skleničky sommeliera Servis:nalití degustačního doušku hostiteli, odsouhlasení a servis ostatní společnosti, dolití vína hostiteli Dolévání vína: po dopití prvního hosta doléváme prázdnou skleničku, následovně všem ostatním
17
Oblast champagne
18
Inventář Příručník Číšnický nůž
Podšálek na korek a podšálek na kapsli a agrafu Degustační sklenice pro sommeliera Chladič na víno Sklenice na šumivé víno
19
Spička Miska Flétna
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.