Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí"— Transkript prezentace:

1 Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí
Oslava šumivého vína Vznikla v době napoleonských válek Napoleonští vojáci kavalerie touto technikou oslavovali svá vítězství 200 let stará tradice

2 „Bratrstvo zlaté šavle“

3

4

5 Odstranit kapsli Odstranit agrafu Otočit láhev švem nahoru Držet láhev v jedné ruce v úhlu 40 – 45st. Pozor aby před vámi nebyly osoby nebo pevná překážka Šavlí sekněte po švu lahve směrem vzhůru dosti razantně proti hrdlu Proud spolehlivě vyplaví všechny případné střípky skla

6

7

8

9

10 Šampaňská a šumivá vína chladíme na 4 – 9st.
Podle obsahu cukru

11 Objednávka Typ šumivého vína – sekt nebo champagne
Kategorie zbytkového cukru značka nebo výrobce Objem lahve

12

13 Podle obsahu cukru: „brut nature“ 3g v litru
„extra brut“ 0g – 6g v litru „brut“ 15g v litru „extra dry“ 12g – 20g v litru „sec“ 17g – 35g v litru „demi-sec“ 33g – 50g v litru „doux“ více než 50g v litru

14 Servis Prezentace z levé strany hostiteli
Otevření lahve:kapsle, agrafa, korek, nalití do degustační skleničky sommeliera Servis:nalití degustačního doušku hostiteli, odsouhlasení a servis ostatní společnosti, dolití vína hostiteli Dolévání vína: po dopití prvního hosta doléváme prázdnou skleničku, následovně všem ostatním

15

16

17 Oblast champagne

18 Inventář Příručník Číšnický nůž
Podšálek na korek a podšálek na kapsli a agrafu Degustační sklenice pro sommeliera Chladič na víno Sklenice na šumivé víno

19 Spička Miska Flétna


Stáhnout ppt "Sabrage (Sabráž) Umění otevírání šampaňského, hrdla lahve šavlí"

Podobné prezentace


Reklamy Google