Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Humorná díla Vypracoval: Robin Michálek a Milan Sklenovský.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Humorná díla Vypracoval: Robin Michálek a Milan Sklenovský."— Transkript prezentace:

1 Humorná díla Vypracoval: Robin Michálek a Milan Sklenovský

2 Mezi humornou literaturu patří Humoreska Komedie Anekdoty Satira

3 Humoreska Humoreska je označení pro humornou povídku nebo novelu, lišící se rozmarným rozvíjením motivů, scének a charakterů jak od kousavé satiry, tak od deformující grotesky. např. Jaroslav Hašek- Švejk.

4 Komedie Komedie je literární nebo dramatický útvar, který vždy skončí šťastně. Opakem komedie je tragedie. Od komedie se očekává humorný nadhled nad lidskými slabostmi a lidskou nedostatečnost. Na konec se vyřeší a vše se v dobré obrátí.

5 Anekdota Vtip či anekdota je krátké vyprávění, jehož účelem je pobavit posluchače či čtenáře. Obvykle je založen na dvojznačnosti, absurditě nebo paradoxu, je stručný a směřuje k výrazné a úderné pointě.

6 Satira Satira je označení pro umělecký, zejména literární žánr, využívající komičnosti, výsměchu, karikatury a ironie ke kritice nedostatků a záporných jevů. Využívá se zejména v epigramech, parodiích, komediích a fraškách Satiru používá Zuzana Bubílková ve svém pořadu Politické harašení.

7 P ř íklady humoristických d ě l: Zden ě k Jirotka – Saturnin Kurt David - V pátek se koupeme Karel Č apek – Povídky z jedné kapsy, Povídky z druhé kapsy

8 Konec Děkujeme za vaší pozornost naší prezentace.Nashledanou


Stáhnout ppt "Humorná díla Vypracoval: Robin Michálek a Milan Sklenovský."

Podobné prezentace


Reklamy Google