Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Pěstovaná hlíva ústřičná
2
Hlíva jako ovar…
3
Hlíva jako „ovaR“ Suroviny:
Čerstvá pěstovaná hlíva, kuličky nového koření a černého pepře, bobkový list, sůl, voda Postup: Koření vložte do vody pod pařník na knedlíky a přiveďte do mírného varu. Na pařník rozložte lupeny vzhůru klobouky hlívy, osolte je do lupenů, přiklopte a ponechejte v páře 8-10 minut, až houby změknou a provoní kořením. *Houbový ovar podávejte na předehřátém talíři, s hořčici, případně s nastrouhaným křenem či zakápnutý citrónovou šťávou… Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2010
4
Hlíva jako „Obrácená Dršťkovka“…
5
Hlíva jako „obrácená Dršťkovka“
Suroviny: Čerstvá pěstovaná hlíva, špek, cibule, česnek, sladká mletá paprika, směs jarní zeleniny, sádlová jíška, sůl, mletý černý pepř, majoránka Postup: Na špeku nechejte zpěnit pokrájenou cibuli se zaprášenou paprikou, přidejte utřený česnek, najemno pokrájené třeně hlívy a směs zeleniny, promíchejte, osolte, zalijte vodou a přiklopené čtvrthodinku povařte. Přidejte sádlovou jíšku, míchejte a nechejte provařit další čtvrthodinku. Teprve v závěru vmíchejte do polévky na hřebínky pokrájené houby, opepřete, přidejte majoránku a po pěti minutách podávejte. Houby zůstanou křupavé na skousnutí, neztrácejí na své hodnotě dlouhým varem a ponechají si charakteristickou houbovou chuť a vůni. *Takto ale upravujte jen čerstvé pěstované houby, nikoli houby z lesa! Fotorecept: ©Aleš Vít, ČMS, 2010
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.