Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KUNSTOVÁ Interakce v sociálním styku. Interakce Je vzájemné ovlivňování. Interakce probíhá prostřednictvím všech předchozích prvků sociálního styku. Ovlivňování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KUNSTOVÁ Interakce v sociálním styku. Interakce Je vzájemné ovlivňování. Interakce probíhá prostřednictvím všech předchozích prvků sociálního styku. Ovlivňování."— Transkript prezentace:

1 KUNSTOVÁ Interakce v sociálním styku

2 Interakce Je vzájemné ovlivňování. Interakce probíhá prostřednictvím všech předchozích prvků sociálního styku. Ovlivňování je přítomno v každém sociálním styku. V právní psychologii se o interakci nemluví příliš často. Je představa, že ovlivňování je právně nepřípustné

3 Ovšem sociální interakce nezahrnuje pouze vztah člověka k prostředí, ve kterém se nachází a naopak, ale i vztah mezi individui (jedinci) navzájem. Tedy i tzv. interpersonální (mezilidské) vztahy.

4 Základní metody ovlivňování: 1.Demonstrování 2.Objasňování 3.Příklad 4.Přesvědčování - je ovlivňování druhého takovým způsobem, že ochotně sám přijme náš názor, postoj či přesvědčení 5.Sugesce - je podmanivé působení neboli ovlivňování myšlení či představ, jemuž osoba neúmyslně podléhá 6. Donucování


Stáhnout ppt "KUNSTOVÁ Interakce v sociálním styku. Interakce Je vzájemné ovlivňování. Interakce probíhá prostřednictvím všech předchozích prvků sociálního styku. Ovlivňování."

Podobné prezentace


Reklamy Google