Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilStela Fišerová
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_02 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Buflery– suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Buflery -hladká mouka -cukr krupice -kukuřičný škrob -bílky -voda -žloutky
3
Buflery -žloutky vyšleháme s vodou -z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh -do vyšlehaných žloutků dáme malé množství mouky a zamícháme -jemně vmícháme do vyšlehaných žloutků sníh -nakonec přidáme zbytek mouky a kukuřičný škrob -pomocí sáčku a hladké špičky -na plechu s pečícím papírem tvarujeme buflery -pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C
4
Buflery -hotové korpusy používáme na základ likérových špic, pražské koule, brambory
5
Buflery
6
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.