Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel."— Transkript prezentace:

1 Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel

2 Skupina Europe Easy Energy Europe Easy Energy a.s. Dodavatel elektřiny a zemního plynu v ČR Přes 40 tis. zákazníků, 100 zaměstnanců, 6 poboček, tržby 2015 1,3 mld. Kč Europe Easy Energy Slovensko a.s. Dodavatel elektřiny a zemního plynu v SR Europe Easy Technology Návrhy a realizace technologií spojených s dodávkami energií Tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, energetický audit, úsporná osvětlení, CNG čerpací stanice aj.

3 Náš přístup Cíl spokojený zákazník Příznivé ceny Dodatečné služby pro zákazníky Společenská odpovědnost

4 Vrcholové strategické cíle SEK Bezpečnost dodávek -Bezpečnostní standard dodávek -Cena energií? Konkurenceschopnost -Cena energií pro koncové uživatele by měla být konkurenceschopná Udržitelnost - Podpora obnovitelných zdrojů energií Všechny tyto strategické cíle ovlivňují nákupní ceny energií

5 Vývoj cen silové elektřiny a plynu Zdroj: tzb-info.cz Zdroj: kurzy.cz

6 Význam státní energetické koncepce Vliv na cenu komodit – elektřina, plyn Dostupnost komodit a zajištění dodávek komodit Bezpečnostní standard dodávky Podpora alternativních zdrojů – dotace na investice, dorovnání ceny (EET), nastavení cenotvorby s výrobci OZE Vliv regulatorního prostředí na obchodování s energiemi Vliv regulované složky ceny na konečnou cenu zákazníků Dopad nižších dodávek na výši regulované složky – distributoři vs obchodníci Obchodování s energiemi v EUR?

7 Dopady Nejistota s ohledem na nákupní ceny komodit Nejistota s ohledem na výši regulované složky Nejistota pro konečné odběratele – rozčarování z trhu Nejistota pro malé obchodníky a celý trh


Stáhnout ppt "Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel."

Podobné prezentace


Reklamy Google