Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klávesnice Zpracoval: Václav Spěvák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klávesnice Zpracoval: Václav Spěvák."— Transkript prezentace:

1 Klávesnice Zpracoval: Václav Spěvák

2 Kapacitní vazba pružina, plunžrový píst z plastu a kovu, dvě podložky spojené tištěnými obvody z elektronickou deskou klávesnice Plunžrový píst dosedající mezi obě podložky sníží velikost napětí mezi nimi. Po uvolnění klávesy se pružina opět roztáhne.

3 Galvanická vazba Stisk způsobí stlačení sloupku a pěnové gumy.
Guma působí proti štítku z plastu, na jehož spodní straně je kovová ploška spojená s deskou elektroniky. Kovový povrch se dotkne plošky na druhém plastikovém štítku. po uvolnění návrat do původní polohy

4 Kapacitní vazba

5 Galvanická vazba

6 Druhá část cesty písmena W
Stisk způsobí proudovou změnu. Mikroprocesor (kodér) vestavěný do klávesnice, neustále sleduje obvody vedoucí ke klávesám. Sleduje držení, uvolnění, stisk klávesy.

7 Pokračování….. Každé tlačítko má vlastní scankód, který jej identifikuje. Každá klávesa má dva kódy. Jeden pro stisk, druhý pro uvolnění. Stisk, uvolnění, držení monitoruje kodér klávesnice. Ten vygeneruje kód klávesy a odešle jej do řadiče klávesnice. Odkud jej může předčíst Bios počítače. V případě rozšiřujících kláves se Bios kód uchová

8 Keylogger Sleduje a ukládá veškerou komunikaci mezi počítačem a klávesnicí. Připojen ve vstupu nebo v zabudován v klávesnici. Výrobní cena může být asi 300 kč.

9 Kodér

10 Řadič

11 Nahá klávesnice

12 Keylogger

13 Připojení Dříve konkektor DIN-5 Později Mini-DIN, nazýván PS/2
Dále USB klávesnice, bezdrátové, integrované….

14 Současný trh Mnoho typů- od nejjednodušších až po složité herní klávesnice Vyrábí: Logictech, Genius, Microsoft, Fujitsu,Icon7, Chicony….. Cena: od 99 kč až po 1583 kč.

15 Nabídka

16 Historie Klávesnic-Psací stroj
Psací stroj,1714 Henry Mill patentuje jeho první podobu. Jiné rozložení kláves něž máme dnes. 1874, Sholes a Glidden, Typewriter Druhá verze- Shift, Rozlišení velkých a malých písmen Jsou autoři Rozložení standart.

17 Henry Mill

18 Sholes a Glidden Carlos Glidden Christopher Lathan Sholes

19 Úpravy rozložení standart
Česká klávesnice, Z německého vzoru, vzniká koncem 19. století. Přehozené klávesy Z a Y, Z němčiny Francie- rozložení Qwerty, přehozením písmen Q a W s písmeny V a Z vzniklo rozložení Azerty

20 Rozložení Qwerty

21 České Qwertz

22 Rozložení AZERTY

23 Rozložení Dvořák

24 Zdroje http://vstupnizar.webnode.cz http://www.elektrorevue.cz
ftp.mgo.opava.cz Alza.cz

25 Konec


Stáhnout ppt "Klávesnice Zpracoval: Václav Spěvák."

Podobné prezentace


Reklamy Google