Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz."— Transkript prezentace:

1 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 23. 6. 2014 Pozvánka do Městské knihovny

2 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz Knižní novinky 23. 6. 2014 Boyd Hilary: Čtvrtky v parku Co byste dělali, kdyby váš manžel po dvaadvaceti letech společného života zničehonic navždy opustil manželskou postel? Když se to stane Jeannie Lawsonové, rozzuří se a požaduje od svého muže George vysvětlení. Zamiloval se do jiné? Co udělala Jeannie špatně? George však zarputile mlčí. Jonasson Jonas: Analfabetka, která uměla počítat Druhý humoristický román Jonase Jonassona, vypráví příběh černošské dívky Nombeko Mayeki, která se v roce 1961 narodila v Sowetu, chudinském předměstí Johannesburgu. Přestože neumí číst, velmi dobře rozumí matematice. Postupně se dopracuje na pozici, ve které navrhuje jaderné hlavice, a odstěhuje se do Švédska.

3 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 23. 6. 2014 Rytířová Helena: Jsem mrtvý, neplačte Román inspirovaný skutečným příběhem začíná v pražské pitevně lékařské fakulty osudného července roku 1914, v napjaté společenské atmosféře po sarajevském atentátu, kdy přicházejí první povolávací rozkazy. Malíř František hledá před celým světem únik u mladé milenky, ale po udání synem musí k odvodu i on. Urban Miloš: Přišla z moře Jednoho dne se na pláži v jihoanglickém městečku objeví tajemná krásná dívka oděná jen v plavkách. Je promrzlá, nikoho nepoznává. Mladý novinářský elév z Prahy, který je v Anglii na stáži, má o dívce napsat reportáž. Když dorazí do policejní cely, zdá se, jakoby ho dívka poznávala. Ukáže se však, že tato skutečnost může být životu nebezpečná.

4 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 23. 6. 2014 Bernard Stanislav: Tvrdohlavý muž Vlastní cestou k poctivému českému pivu. To je směr, jímž se v roce 1991 vydal Stanislav Bernard se svými společníky v humpoleckém pivovaru. A zatímco státní dluh České republiky má dnes dlouhou řadu nul, Rodinný pivovar Bernard splatil obrovské počáteční úvěry a již léta je prosperující firmou, která vyváží pivo do různých koutů světa. Toušlová Iveta: Toulavá kamera 18 Během letních a prázdninových dní se opět můžete spolehnout na osvědčenou zásobnici nápadů na výlety. Poznejte tedy spolu s námi křehkou krásu trojice gotických kostelíků v okolí Lipnice nad Sázavou, zažijte pohádkovou atmosféru hradu Bouzova či vystoupejte na Bukovou horu, na jejímž vrcholu se tyčí nejvyšší betonová stavba u nás.

5 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 23. 6. 2014 Vondrušková Alena: Vesnice Druhý díl Průvodce českou historií je věnovaný proměnám venkova od počátků zemědělství, přičemž důraz klade na období od středověku do nástupu industrializace. Sleduje vývoj sídlištních typů, proměny usedlostí a jednotlivých vesnických staveb, regionální rozdíly lidové architektury i nejvýznamnější technické stavby spojené se životem venkova. Burton Tim: Můra noční předvánoční Seznamte se s Jackem Skelingtonem, pánem Halloweenska! Po více než dvaceti letech od prvního vydání vychází také u nás legendární Můra noční, předvánoční kultovního režiséra Tima Burtona. Bizarní královstvíčko, kterému Jack vládne, se každoročně stará o „hladký“ chod Halloweenu. Ale co dělat, když jedinečný večer skončí?

6 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky 23. 6. 2014 Pospíšilová Zuzana: Bez práce nejsou koláče Pokud vás nikdy nenapadlo ptát se na původ obyčejných věcí, jako je třeba papír, čokoláda, tužka nebo žvýkačka, tato kniha se zeptá za vás a také vám podrobně odpoví. Veršovaná a krásně ilustrovaná poučení už se vám z hlavy jen tak nevykouří! Sypal Jaromír: Dědova hůl čarodějka V další knize pohádek se děti setkají s chytrou princeznou a hloupými loupežníky, s kominíky, kteří nosí štěstí, s vílou Sedmikráskou, která napraví zlého vlka a především s malým Honzíkem a jeho dědečkem, jenž mu za pomoci kouzelné hole všechny ty krásné pohádky vypravuje.

7 Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz e-mail: knihovna@svetlans.cz www.kyticesvetla.cz Knižní novinky Půjčovní doba: Oddělení pro dospělé Út8:00 – 12:0013:00 – 17:00 Čt8:00 – 12:0013:00 – 18:00 Pá 12:30 – 16:00 Oddělení pro děti Po7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 St7:00 – 8:00 13:00 – 17:00 Hudební oddělení St7:00 – 12:0013:00 – 17:00 Děkujeme za Váš zájem o nové knihy a zveme Vás k návštěvě naší knihovny.


Stáhnout ppt "Městská knihovna Světlá nad Sázavou KyTICe – Kulturní zařízení Světlá nad Sázavou, Městská knihovna, náměstí Trčků z Lípy 16, Světlá nad Sázavou, www.kyticesvetla.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google