Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Zásady jednoduchého stolování Číslo DUM: VY_52_INOVACE_102_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Vybavení kuchyně Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti zásad stolování Klíčová slova: Zásady při stolování Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 3. srpna 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
Zásady jednoduchého stolování
3
Před jídlem… Prostřeme na čistý stůl Upravíme si oblečení i účes
Umyjeme si ruce Muži stojí, dokud si nesednou ženy
4
Během jídla… Začínáme jíst až mají co i ostatní
Povídáme si o vhodných tématech Ústa si otíráme ubrouskem Používáme příbor Sedíme rovně
5
Po jídle… Příbor složíme na talíř Otřeme si ústa ubrouskem
Složený ubrousek odložíme na talíř Prvně vstává hlavní osoba Muži pomáhají ženám
6
Řeč příborů Podle toho, jakým způsobem položíme příbor na talíř, poznají ostatní, co bychom ještě rádi…
7
Průšvihy u stolování… Olizování příborů Mluvení s plnou pusou
Čichání k jídlu Foukání do polévky Houpání na židli Kopání nohama Mlaskání, hltání Podpírání hlavy
8
Úkoly pro žáky 1.Doplň věty: 2.Co říkají příbory?
Před jídlem si musíme umýt r - - e. Ústa si utíráme u m. K jídlu používáme p r. 2.Co říkají příbory?
9
Děkuji za pozornost!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.