Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Studená kuchyně Číslo DUM: VY_52_INOVACE_104_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Příprava jednoduchých pokrmů a nápojů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Saláty, chuťovky, chlebíčky, obložené mísy Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. srpna 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín
2
STUDENÁ KUCHYNĚ
3
Obložené chlebíčky plátky veky (bílé, tmavé) salát nebo pomazánka
uzenina (šunka, salám) na ozdobu vejce, okurka, sýr,…
4
Chuťovky plátky rohlíku (bílý,tmavý) pomazánka (sýr,česnek,…)
plátek klobásky, sýra,… na ozdobu olivy,okurka,… spojujeme párátkem
5
Saláty z různých surovin krájíme kostičky, nudličky, plátky,..
spojujeme dresinky nebo majonézou používáme na chlebíčky, k plnění zeleniny nebo jako přílohu
6
Obložené mísy různé druhy uzenin různé druhy sýrů plněná masa zelenina
vařená vejce
7
Úkoly pro žáky Vyhledej pomocí internetu obrázky obložených mís a pojmenuj použité suroviny. Pojmenuj pomůcky používané v kuchyni.
8
Děkuji za pozornost!
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.