Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"— Transkript prezentace:

1 Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905
Název DUM: Studená kuchyně Číslo DUM: VY_52_INOVACE_104_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Příprava jednoduchých pokrmů a nápojů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Saláty, chuťovky, chlebíčky, obložené mísy Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 5. srpna 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

2 STUDENÁ KUCHYNĚ

3 Obložené chlebíčky plátky veky (bílé, tmavé) salát nebo pomazánka
uzenina (šunka, salám) na ozdobu vejce, okurka, sýr,…

4 Chuťovky plátky rohlíku (bílý,tmavý) pomazánka (sýr,česnek,…)
plátek klobásky, sýra,… na ozdobu olivy,okurka,… spojujeme párátkem

5 Saláty z různých surovin krájíme kostičky, nudličky, plátky,..
spojujeme dresinky nebo majonézou používáme na chlebíčky, k plnění zeleniny nebo jako přílohu

6 Obložené mísy různé druhy uzenin různé druhy sýrů plněná masa zelenina
vařená vejce

7 Úkoly pro žáky Vyhledej pomocí internetu obrázky obložených mís a pojmenuj použité suroviny. Pojmenuj pomůcky používané v kuchyni.

8 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google