Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Projektový den 08. 12. 2010 prima sekunda tercie kvarta
2
Prima: Kuchyně v pravěku
3
Sekunda: Starověká kuchyně
4
Co přinesl novověk na talíř? tercie
5
Co jste možná nevěděli? V tomto období přispěl Napoleon gastronomii prvními konzervami, které byly určeny francouzské armádě, dále byl objeven margarín, neboli rostlinná náhražka másla. Vzniká „gurmánská“ (vyšší) kuchyně, využívá v té době žhavé novinky, kondenzovaného mléka. Naopak, ruští vojáci v Paříži zakládají první bistro. Francie je kolébkou moderní gastronomie a dokazuje to fakt, že zde vzniklo dodnes typické francouzské pečivo, bageta.
6
Tercie: Co přinesl novověk na talíř?
7
Kvarta: Středověké tržiště
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.