Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projektový den 08. 12. 2010 prima sekunda tercie kvarta.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projektový den 08. 12. 2010 prima sekunda tercie kvarta."— Transkript prezentace:

1 Projektový den 08. 12. 2010 prima sekunda tercie kvarta

2 Prima: Kuchyně v pravěku

3 Sekunda: Starověká kuchyně

4 Co přinesl novověk na talíř? tercie

5 Co jste možná nevěděli? V tomto období přispěl Napoleon gastronomii prvními konzervami, které byly určeny francouzské armádě, dále byl objeven margarín, neboli rostlinná náhražka másla. Vzniká „gurmánská“ (vyšší) kuchyně, využívá v té době žhavé novinky, kondenzovaného mléka. Naopak, ruští vojáci v Paříži zakládají první bistro. Francie je kolébkou moderní gastronomie a dokazuje to fakt, že zde vzniklo dodnes typické francouzské pečivo, bageta.

6 Tercie: Co přinesl novověk na talíř?

7 Kvarta: Středověké tržiště


Stáhnout ppt "Projektový den 08. 12. 2010 prima sekunda tercie kvarta."

Podobné prezentace


Reklamy Google